Все повече и повече доказателства излизат, според които хората с

...
Все повече и повече доказателства излизат, според които хората с
Коментари Харесай

Ужасяващо откритие за COVID-19: Още по-вреден е от очакваното

Все повече и повече доказателства излизат, съгласно които хората с COVID-19 страдат от когнитивни резултати, като мозъчна мъгла и отмалялост.

Изследователите откриват за какво. Вирусът SARS-CoV-2, сходно на доста вируси преди него, оказва отрицателно въздействие върху мозъка.

В изследване, оповестено на 16-ти декември в научното списание Nature Neuroscience, откриватели откриват, че характерен протеин, постоянно именуван „ алените ръце “ на вируса, може да премине през кръвно-мозъчната преграда.



Въпросният протеин, именуван още S1 протеин, диктува в кои кафези може да влезе вируса. Обикновено вирусът прави същото като протеина, сподели кореспондиращият създателят Уилям Банкс.

Той е професор по медицина в Университета на Вашингтонския медицински факултет, доктор и откривател в системата за опазване на здравето по въпросите за ветераните. Банкс споделя още, че свързващите протеини като S1 всекидневно предизвикват вреди, защото се отделят от вируса и са източник на възпаления.

„ S1 протеин евентуално кара мозъка да отделя цитокини и предизвиква възпалителни процеси, “ декларира той.

В научните среди, интензивното инфектиране, породено от инфекцията Covid-19, се назовава цитокинова стихия. Когато имунната система усети вируса и неговите протеини, реагира доста интензивно в опита си да го отстрани.

Заразеният човек страда от мозъчна мъгла, отмалялост и други когнитивни проблеми.



Лабораторията на Банкс работи върху проучвания на кръвно–мозъчната преграда при заболяването на Алцхаймер, затлъстяване, диабет, и ХИВ.

Но през април той и екипът му преустановяват своята активност, с цел да стартират опитите си върху S1 протеин.

Проучването може да изясни доста от затрудненията на Covid-19.

"Знаем, че когато имате зараза от ковид, резултатът е проблеми с дишането.

Това е, тъй като има зараза в белия дроб, само че в допълнение пояснение е, че вирусът навлиза в дихателните центрове на мозъка и предизвиква проблеми и там, " сподели Банкс.



Що се отнася до хората, които подценяват вируса, Банкс имат известие:
"Не желаете да се забърквате с този вирус! ", декларира той.

„ Много от резултатите, които вирусът Covid-19 има, могат да бъдат засилени или удължени във времето, или даже породени от попадането на вируса в мозъка. Тези резултати могат да продължат доста дълго време. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР