Все повече хора стигат до терапия за двойки, ако имат

...
Все повече хора стигат до терапия за двойки, ако имат
Коментари Харесай

5 неща, които да знаете, преди да отидете на терапия за двойки

Все повече хора стигат до терапия за двойки, в случай че имат проблем във връзката си. Тя може да ви помогне да подобрите обстановката сред вас и да спасите връзките си, когато всичко наподобява изгубено.

Когато двойките доближат до миг, в който проблемите сред тях към този момент не могат да бъдат позволени независимо, те прибягват към тази терапия за двойки като към последна опция за възстановяване на връзката или брака си. Тя в действителност може да бъде доста потребна за тези, които са на ръба на отчуждението, само че има няколко неща, които могат да бъдат шокиращи за двойките.

Не е хубаво да стартират една терапия за двойки с мисълта, че тя ще оправи всичко и ще сте влюбени до лудост, без вие да извършите съществени старания. Всяка една терапия за двойки има за цел да усъвършенства връзката сред вас и последователно още веднъж да намерите пътя един към различен.

Ето няколко неща, които би трябвало да знаете, преди да стартира терапия за двойки.

Терапията е ангажимент

Тук не приказваме за еднократно решение. Тя изисква доста време, старания и предпочитание да се работи по проблемите. Важно е да сте отдадени на процеса и да сте подготвени да положите нужната работа, с цел да подобрите връзката си. Ако не сте сигурни дали желаете да извършите всичко това, с цел да спасите връзката си, тогава няма смисъл.

Трябва да ходите на всеки сеанс, който ви е плануван, тъй като във всяка терапия за двойки има поредност и в случай че се пропусне даже и една стъпка, напъните ще бъдат напразни. Така че покажете на половинката си, че имате предпочитание да се включите в този ангажимент и да постигнете триумф.

 терапия за двойки

Терапевтите са неутрални

Когато започнете терапия за двойки, би трябвало да знаете, че индивидът против вас не заема нито една страна. Не можете да очаквате, че терапевтът ще поддържа вас, а не половинката ви при даден проблем. Терапията за двойки не е с цел да вземате страна или да обвинявате един човек за проблемите във връзката. Терапевтът е неутрална страна, която оказва помощ и на двамата сътрудници да работят по проблемите си и да намерят решения, които да работят и за двамата.

Основната роля на терапевта е да усъвършенства връзката сред вас. Той желае да чуе и двама ви и да потърси допирни точки сред вас. Ако заеме една или друга страна, той единствено ще утежни нещата и това ще обезсмисли лечението за двойки.

Може да стане неловко

Да се подложите на терапия за двойки значи да повдигнете сложни страсти и неуместни диалози в името на разрешаването на проблемите в брака. Важно е да бъдете открити и почтени с колегата си и терапевта по отношение на възприятията си, даже в случай че първоначално се чувствате неловко.

Разберете, че това е първата стъпка към разрешаването на проблемите. Няма място за секрети или да криете нещо, когато към този момент сте почнали терапия за двойки.

 терапия за двойки 2

Възможно е да има домашна работа

Вашият терапевт може да ви даде задания за домашна работа, върху които да работите сред сесиите. Тези задания могат да включват неща като практикуване на умения за другарство или превозване на качествено време дружно.

Важно е да изпълнявате тези задания, с цел да видите прогрес във връзката си. Те ще оказват помощ на вас и колегата ви да се сближите на интимно равнище. Така на мира ще можете да помислите по какъв метод да извършите дилемите, а резултатите ще са забележими доста скоро.

 терапия за двойки 3

Нормално е да прекратите лечението

Терапията за двойки може да не работи за всеки и в случай че тя не е проработила за вас, това е изцяло обикновено. Просто би трябвало да съобщите на колегата си и на терапевта за какво смятате, че това не работи за вас. Не забравяйте, че целият смисъл на лечението за двойки е, да бъдете почтени и ясни по отношение на възприятията си.

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР