Все повече хора преспиват в манастири, носещи името на Свети

...
Все повече хора преспиват в манастири, носещи името на Свети
Коментари Харесай

Свети Георги дарява рожби на бездетни семейства

Все повече хора преспиват в манастири, носещи името на Свети Георги Победоносец в нощта на 5 против 6 май.

 

Правят го с вяра за здраве, излекуване, забременяване или сбъдване на стремежи. Край гоцеделчевското градче Хаджидимово поклонниците са привлечени от чудесата, които се случват след откровена молитва пред иконата на Свети Георги. Цяла нощ в манастира спят заболели, слепи и недъгави хора, освен това освен християни, а и мюсюлмани. Пристигат и хора от прилежащите балкански страни.

 

Повечето чудеса са приети и потвърдени от специфичната комисия на Светия синод и могат да се прочетат в книгата за чудесата в Хаджидимово.

Наталия Куташева споделя, че през 2020 година в манастирската черква бил кръстен 6-годишният й тогава наследник Иван Куташев, който бил кьорав. С бащата на детето се били разделили, а тя едвам събрала пари да стигне до храма. Оцетът кръстил нея и детето гратис, след което Иван прогледнал.

Тя отбелязва, че чудото, на което лекарите към момента не могат да повярват, не се случило незабавно, а последователно.

 

5-годишната Магдалена от с. Места се родила няма. Баба й цяла нощ се молела в църквата, до момента в който детето спяло. На сутринта, когато към този момент се унесла, била събудена от гласа на внучка си, която я подканила да става, че се съмнало. След като се разплакала, бабата благодарила в молебствия цели два часа пред иконата на Свети Георги.

 

Монасите настояват, че най-голямо е цифрата на фамилиите, сдобили се с рожба след откровени думи пред чудотворната икона.

 

Честит празник на всички!

Инфо: Уикенд

Тагове: Свети Георги Хаджидимово Свети Георги Победоносец изцеление
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР