Все повече хора използват маски срещу мръсния въздух. Маските обаче

...
Все повече хора използват маски срещу мръсния въздух. Маските обаче
Коментари Харесай

Пулмологът д-р Симидчиев обясни кои маски помагат срещу мръсния въздух

Все повече хора употребяват маски против мръсния въздух. Маските обаче могат да ни предпазят, единствено в случай че са сертифицирани. Това сподели в "Сутрешния блок " на Българска национална телевизия пулмологът доктор Александър Симидчиев, шеф на функционалното поделение към Медицинския институт към Министерство на вътрешните работи.

"Маската е самостоятелно решение за някои детайли от замърсяването на въздуха, най-много за така наречен фини прахови частици. И те са решение единствено когато маската е сертифицирана ", добави пулмологът, който е шеф на функционалното поделение към Медицинския институт към Министерство на вътрешните работи.

"Защото маски има разнородни, само че единствено някои защищават от опцията да влязат тези най-малки частици. И точно тъй като те са дребни, всяка междина, която има сред маската и лицето, може да служи като място, от където да влязат тези частици ", изясни още той.

Тези маски имат пластина от горната страна, която разрешава доста компактно да се прилепи към носа и имат два броя лентички, които дърпат изпод и от горната страна.

На маските написа постоянно сертификацията за какъв вид прахуляк са, добави специалистът. Когато написа "FFP3 ", това е европейският стандарт за отбрана от фини прахови частици. Такива маски нормално се употребяват в строителството и в други действия, където се генерира доста прахуляк, само че когато имаме прахуляк и в околната среда, могат да се употребяват, сподели доктор Симидчиев.

Докато превозът е целогодишен проблем, битовото замърсяване е зимно време. За страдание, една печка генерира сред 13 и 15 пъти повече от един автомобил. Т

ака че в действителност през зимата, когато в София се включат към 50 000 печки в допълнение, това значи към 900 000 автомобила все едно са влезнали в допълнение. Удвояваме трафика. Това е повода през зимния интервал равнището на замърсяване да е толкоз високо.

Докторът означи, че зимно време и замърсяването, и инфекциите се усилват и напомни, че по-високото равнище на замърсяване усилва вероятността да бъдем атакувани от инфекции.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР