Все повече българи използват услугите на Revolut за ежедневни плащания,

...
Все повече българи използват услугите на Revolut за ежедневни плащания,
Коментари Харесай

Revolut отчита ръст в България, очаква 1 млн. потребители в световен мащаб догодина

Все повече българи употребяват услугите на Revolut за ежедневни заплащания, сочи финансовият отчет на английската компания за 2023 година

" Почти 39 милиона заплащания и преводи на банкомати са осъществени от българските клиенти през 2023 година - с 84% повече от 2022 година Над 80% от тях са направени в страната, което допуска, че Revolut от ден на ден се употребява като банка за ежедневни разноски, " споделят от компанията.

Към края на предходната година клиентите на дребно на Revolut са се нараснали с 44% до над 725 хиляди, а бизнес потребителите - с 55%.

Тази наклонност продължава и през тази година с растеж от 16% за първите шест месеца в съпоставяне със същия интервал на 2023 година и е напът да надвиши един милион клиенти до началото на идната година.

Общо българските клиенти са подали в сметките си повече от 323 млн. английски паунда, което е с 55% повече на годишна база, сочи още финансовият отчет на компанията.

В международен мащаб приходите на групата се усилват съвсем двойно предходната година - от 920 млн. английски паунда през 2022 година до 1,8 милиарда паунда през 2023 година Печалбата преди облагане с налози доближава 438 милиарда паунда.

Новите клиенти единствено за предходната година са 12 млн., което прави общо 38 млн. за 2023 година В края на първите шест месеца на тази година те към този момент доближават 45 млн. консуматори.

" Всеки ден нашите артикули основават стойност за нови потребителски сегменти и нови световни пазари. В допълнение към въвеждането на приложението Revolut на нови пазари и клиенти по целия свят продължаваме да чакаме решение по настояването за банков лиценз в Обединеното кралство. Revolut остава подготвен за експоненциален напредък през 2024 година, като продължава да трансформира пейзажа на финансовите услуги, какъвто го познаваме, " споделя Ник Сторонски, основен изпълнителен шеф на Revolut.

Revolut към момента чака да публично позволение за банков лиценз във Англия, който би разрешил да пусне на пазара кредитни артикули като кредитни карти и потребителски заеми.

В Европа компанията от началото на годината е директно под надзора на Европейската централна банка.

В България платформата на Revolut е налична от 2019 година, а през 2021 година получи нужния лиценз да работи като банка, което ѝ разреши да предлага на клиентите лихви по депозити и кредитни артикули.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР