Все повече българи избягват опашките в магазините и поръчат храна

...
Все повече българи избягват опашките в магазините и поръчат храна
Коментари Харесай

Потребителите все повече избягват опашките в магазините и поръчват продукти онлайн

Все повече българи заобикалят опашките в магазините и поръчат храна и нехранителни артикули през снабдител. Това демонстрират обзорните данни за годината на компанията Glovo.

Според тях най-често поръчваната обичайната храна през тази година е шкембе чорбата. Най-много обаче се купуват ястия от американската и италианската кухня, а най-популярните през годината са били бургерите, сандвичите (дюнери и гироси) и пицата.

Очаквано София, Пловдив и Варна са трите водещи града с максимален брой доставки посредством приложението.

Интересен факт е, че българите от ден на ден избират да заобикалят опашките в супермаркетите в пиковите часове на деня, като поръчват артикули с доставка до у дома, показват от компанията. За 2023 година поръчките за доставки от супермаркети са се повишили с 46%, като прочут растеж се следи при плануваните поръчки с доставка в избран час, а също и при поръчките с алтернатива за взимане от магазина. Оказва се, че поръчката с най-вече артикули, направена посредством Glovo през 2023 година, е от супермаркет в Перник и включва общо 116 продукта.

Тенденцията за извършване на покупки на хранителни артикули без нужда от очакване на опашки подрежда страната на трето място в Югоизточна Европа по доставки от супермаркети, незабавно след прилежащите Румъния и Сърбия.

Денят, в който е имало най-вече поръчки, е бил 14 февруари 2023 година За деня на влюбените българите са получавали приблизително по 35 поръчки в минута посредством Glovo.

Данните на платформата сочат, че Банкя е измежду обитаемоте места, в които са оставяни най-вече бакшиши на куриерите (приблизително на 1 от 10 поръчки). Градчето се подрежда на второ място, водено само от София, като в столицата Glovo записва максимален % поръчки с оставени бакшиши.

Най-голям растеж в търговията на дребно в приложението, която обгръща профилирани магазини, се следи в категорията " Домашни любимци ", където поръчките през 2023 година са се нараснали със 752% по отношение на предходната година. Сред най-търсените артикули за животни са били храните за домашни любимци.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР