Все повече американци се местят в Европа, прекосявайки Атлантическия океан

...
Все повече американци се местят в Европа, прекосявайки Атлантическия океан
Коментари Харесай

По-евтиният живот в Европа става все по-привлекателен за американците

Все повече американци се местят в Европа, прекосявайки Атлантическия океан поради растящите разноски за живот, надутите цени на жилищата, поскъпващия $ и политическите разтърсвания вкъщи, оповестява Bloomberg.

Италия, Португалия, Испания, Гърция и Франция са измежду най-популярните дестинации, оповестява телевизия " България он ер%. Sotheby’s International Realty споделя, че поръчките на американци да се реалокират в Гърция са нарастнали с 40% през интервала април-юни на годишна база. Във Франция и Италия търсенето от страна на американци е най-високото от най-малко три години, показва експертът в Knight Frank Джак Харис. А американците образуват 12% от приходите на Sotheby’s в Италия през първото тримесечие по отношение на единствено 5% преди година.

Пенсионерите и богаташите обичайно са главните американски купувачи на парцели в Европа. Но релативно евтините жилища – изключително в по-малките градове – и усилването на работата от у дома направиха континента прелъстителен за по-широк кръг от хора, в това число тези, които са по-млади се оказват изтикани от жилищния пазар вкъщи поради цените.

Растящата престъпност в някои американски градове и политическите разделения също карат американците да гледат оттатък океана в търсене на по-спокоен живот, подсилен от еврото, което спадна до паритет по отношение на $ за пръв път от над 20 години.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР