Все по-видимо напират агресивни форми на национализъм и ляво революционни

...
Все по-видимо напират агресивни форми на национализъм и ляво революционни
Коментари Харесай

Политолигархиите са пред крах

Все по-видимо напират нападателни форми на шовинизъм и ляво революционни разновидности на марксизма


Във Франция митингите са всеобщи и напълно не мирни. Има барикади, четирима убити, десетки са съществено ранени, стотици по-леко, блокирани са стотици кръстовища, задържаните са също стотици. Украинският президент жестоко предизвика Русия на входа на Азовско море, „ Украйна се опита да ни вкара във война “, съобщи някогашният немски външен министър Зигмар Габриел. Проектът на общия бюджет на Европейски Съюз трябваше да бъде контрактуван на 19 ноември, само че още не е. Богатите страни не желаят да заплащат повече, бедните не желаят да получават по-малко.

Точно преди година „ Труд “ писа, че синхронистично в света се натрупват безредни процеси, подсказващи за началото на обилни и изненадващи промени. Всички оценени тогава процеси към този момент са приключили или са в напреднала фаза. Тъкмо бяха погнали отвореняка Сорос в Унгария и Турция, през днешния ден към този момент пипалата му там са отрязани дефинитивно. И в Австрия отхвърлиха на фондацията му да ги отваря. М. година в Испания имаха проблеми единствено със сепаритистите в Каталуня, в този момент в Андалусия извънредно дясна партия влиза в районния парламент с 11%.

Страшна изненада било, от 70 години не се било случвало, та нали била ваксинирана страната след фашисткия режим на Франко. Не е изненада, несъмнено, разумно е, в гъсто населенената провинция не желаят повече ислямски нашественици. И освен там, и освен ислямски, никакви нещат повече. Не е чудно, а симптоматично, че там извънредно лявата „ Подемос “ взе 16%. „ Тъжна нощ “, възкликнала регионалниятпремиер социалистката Сусана Диаз.

Докъде в днешните тъжни политически условия може да стигне революционното придвижване, написа за “Фигаро Магазин ” философът Жан-Клод Мишеа: „ Тук се бунтуват хората изпод с към този момент много ясно революционно схващане, с цел да откажат да избират сред левите експлоататори и десните експлоататори “. Проумели са французите същинския проблем – систематичното от 40 години използване на демократичната стратегия от държавните управления на левицата и десницата. Отдолу повече не могат и не желаят по този начин.

Осъзнали са още, че „ циничното и безпомощно ръководство на Макрон явно е готово да стигне до най-лошите пиночетски крайности, с цел да наложи своето “общество на напредък ” и триумфиращата антидемократична власт на съдиите “. Ако придвижването на “Жълтите жилетки ” продължи да се разраства и резервира поддръжката на огромна част от популацията, тази страна няма да се поколебае да дискредитира по всевъзможен начин или да го насочи към политическа невъзможност. Чрез „ сервилния френски медиен персонал… от 95% от медийните кучета пазачи “, споделя Мишеа.

А „ Труд “ още през май 2017-а писа, че ляво-десният политинженерен артикул Еманюел Макрон е определен посредством свърхмощна поддръжка на глобалистки и прочие антинационални сили във Франция и отвън нея, от ЛГБТ и мулти-култи групи, голисти и социалисти, едрия капитал, от вкъщи Ротшилд. Макрон тогава означи успеха си първо с Деветата симфония на Бетховен, не с Марсилезата. Допуснахме, че може да се окаже доста нездравословен за Евросъюза, като раздра съюза сред Франция и Германия в интерес на Англия. Това и виждаме.

Бернар-Анри Леви, идеологът на либерализма, назовава Европа последната твърдина на световния еднополюсен свят, приканва я да се обединипред лицето на „ опасността “. Тя е Русия, Путиновата, по-точно. Със своята политика в Сирия назначеният за Лошия бил изпуснал от бутилката два джина: Персийско-Иранската империя и Османската империя. Можело да се възродят както Руската империя, по този начин и Китайската. А ги бяха погребали окончателно…

Според Леви идентичността на Запада сформира съчетанието сред Талмуда и либертарианството. Същевременно несъгласията в Евросъюза във връзка общия бюджет за идната година замязва на война на всеки против всеки и го заплашва с разпад. Без да сортират средства Ротшилди и Левита с всички сили пробват отново да тласнат обединена Европа по пътя на Наполеон през XIX в. и Хитлер през ХХ-и. Известен е на европейците краят на този път, надали отново ще се навият, само че опитите да ги излъгват не престават.

Евросъюзът трещи по всички шевове, писа „ Труд “ през юни м. година, за време разделно в Европейски Съюз – преди два месеца. Ето че през днешния ден и там, и у нас към този момент пишат за „ цялостен безпорядък и разпад “. Сегашният съюз не харесват всички, гръмко приказват за промени. Само че всяка страна си го показва по собствен метод. Западните и източните имат непримирими разлики, остарели и нови се сблъскват по други линии, вътре в страните спорят до прегракване левите с десните, радикалите и консерваторите.

В управнически проект ляво-десните олигархии в Европейски Съюз са изхарчени изцяло, политически са импотентни, водачите им са обект на пренебрежение и насмешки. Институциите в Брюксел костват доста скъпо на страните-членки, а Европейска комисия и Екологичен потенциал в действителност са продължение на хищните пипала на най-едрия корпоративен капитал. Европейците все по-ясно схващат, че Европейски Съюз се ръководи повече в тяхна щета, в сравнение с в изгода. Оттам и отношението към демократичната система, както и мощният напредък на радикални десни и извънредно леви политически структури.

Недоволството прелива, във Франция избликът е изострен, другаде занапред следва или взима по-меки прояви. С брекзита и отдръпването на Вашингтон към своите проблеми парите в сметките на Европейски Съюз понижават, потребностите обаче нарастват. Разделителните линии в съюза ще стават все по-дълбоки и мъчно примирими. Задкулисието пробва да пренасочи негативните настройки към „ неприятните Русия, Иран и Китай “, само че отсъствието на най-малко малко авторитетни водачи дава обещание триумф.

Съвременната политинженерия обаче е на високо научно-приложно равнище, разполага с богат на практика опит, с ефикасен инструментариум за реализиране на сполучливи всеобщи операции. Разобличени са като клиентелистки обичайните партии, необратимо изхабени са водачите им,тежко компрометирана е демократичната лъжедемокрация. Този развой потегли още в края на 90-те, в този момент виждаме маразматичната му фаза. Но тя към момента може да се удължава посредством политинженерни интервенции.

Докато не се появят в действителност различимите контури на нова политическа система, нови партии и разнообразни от досегашните политически фигури. Какво друго обаче на мястото на отвратителните? Хибридната война се води вътре в страните от лично Запада и в подконтролните им страни точно с цел да не се допусне в тях същинска народна власт. Тази война все по-ясно се вижда във все по-зле управляемия безпорядък.

Наскоро групировката Anonymous направи безапелационни разкрития за високопрофесионалното използване на секрети интервенции с информативен и психически темперамент за манипулиране на всеобщото схващане. Хакери от тази група откриха и документи, доказващи интензивността на организацията Integrity Initiative в така наречен не-смъртоносна война. „ The Guardian “ заяви за основаването от английската войска на специфична мощ от 1 500 „ добре тренирани и определени воини “ за скрити интензивности. В съдружние с Израел и Съединени американски щати.

Anonymous извади обстоятелства, съгласно които Лондон употребява Integrity Initiative за интервенция във вътрешните работи на европейските страни, в това число и във Англия. Например за потреблението на „ Times “ за демонизирането на английския политик Шеймас Милън, доста непосредствен до водача на лейбъристите Джеръми Корбин. Би-би-си заяви за наличието на военни от секретната 77-а бригада в Украйна за „ осъществяване на психически и осведомителни задания “.

Навсякъде се цели недопускането на появяването или стабилизирането на несистемни партии, на виновни към народите си политически водачи отвън контрола на обединявания в задкулисието „ златен “ хайлайф. Люта и безкомпромисна е тази война, целият букет от нейни прояви виждаме и у нас. И тук систематичните са обгрижени от „ угодничав медиен личен състав “, има ги освен във Франция „ медийните кучета пазачи “, прокопиевци към този момент изнесоха черни описи на рискови за „ полезностите “ и политолигархията журналисти. Но не позволен ли новото, ще излезе сякаш забравеното остаряло.

Все по-видимо нагоре напират нападателните форми на шовинизъм. Надигат също и ляво революционни и даже екстремистки разновидности на остарелия марксизъм. Сигурно ще се фризират и гримират на актуален фасон, само че отново с онази диктаторска същина. След като на гребена на обществените стихии съумеят да завържат в целофан и закопаят надълбоко настоящия прогнил политически хайлайф дружно с омразната талмудистко-либертарианска система. Може новото-старо принуждение над хората да се окаже за тях по-поносимо от нея.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР