Все по-натовареното ежедневие и невъзможността да се храним пълноценно се

...
Все по-натовареното ежедневие и невъзможността да се храним пълноценно се
Коментари Харесай

5 храни, силни антидепресанти, които повдигат настроението

Все по-натовареното всекидневие и невъзможността да се храним пълноценно се отразяват пагубно върху настроението и връзките с останалите. Всеки би желал да бъде бодър и цялостен с сила, само че в множеството случаи се усещаме изтощени и тъжни.
Учените са безапелационни, че методът на хранене се отразява на здравето и, разумно на настроението ни. Нужно е да знаем някои елементарни правила в храненето и да включваме храни, които ще ни изпълнят с сила и ще се отразят благотворно на здравето ни. Храни, за които даже не сме предполагали, могат да покачат настроението ни и да ни оказват помощ да преборим депресията.
Говори се, че има минерали и витамини, които могат да ни заредят с позитивните страсти. Ако включите в менюто си храни с високо наличие на тези детайли, резултатът ще ви изненада прелестно. Ще се радвате на опция за централизация на внимание, чудесно въодушевление, доста сила.
Бразилски орех
 Тези храни са ОПАСНИ за мозъка Тези храни са ОПАСНИ за мозъка
Американски учени стигнаха до заключението, че хора, в чийто хранителен режим участват главно модифицирано месо, картофи, бисквити и...
Тези плодове са богати на селен. Ако организмът ви страда от дефицит на това вещество, сигурно сте нервни и нападателни. Умората ви завладява прекомерно бързо и нищо не може да ви зарадва. Консумацията единствено на три ядки на ден ще промени ситуацията и ще укрепи сърдечния ви мускул.
Банани
Може и да ви се коства необичайно, само че бананите са истинско  богатство на детайли, които покачват настроението. Бананите са изключително мощни антидепресанти. Те съдържат витамин В6, а той се включва в синтеза на хормона на щастието - серотонин. Калият стабилизира нервната система, усъвършенства мозъчната функционалност, укрепва сърдечно-съдовата система и бори мигрената.
Боровинки
Боровинките са обичан плод за хората, които се стремят да похапват повече здравословни храни. Те са антиоксиданти и съдържат огромно количество скъпи детайли, благодарение на които се улесняват възрастовите  промени. Боровинките са известни с противовъзпалителните и стягащите си свойства, вземат участие в образуването на колаген, укрепват кръвоносните съдове и мускулите, усъвършенстват кръвоснабдяването и паметта.
 5 храни, които е по-добре да не купувате пресни 5 храни, които е по-добре да не купувате пресни
Обикновено ни заливат с информация, че свежите храни са най-полезни. Но надали допускате, че за някои от тях важи тъкмо противоположното....
Яйца
Трудно е да повярвате, само че яйцата са извънредно потребни. В тях се съдържат доста витамини от група В, които  въздействат на настроението и се борят с депресията. Те съдържат холин, вещество, което подтиква мозъчните кафези и усъвършенства паметта.
Елда
Ако забележите, че ви обзема меланхолия или някаква паника, не забравяйте да добавите елда в менюто си. Елдата съдържа витамин В, цинк, магнезий, фосфор. Те въздействат благотворно на кръвообращението, подтикват мозъка и нервната система. Елдата има удобен резултат върху съня и усъвършенства настроението.
Здравословните храни, които могат да преборят тревогата и депресията, са част от ежедневното ни хранене.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР