Все по-горещо време у нас - 37° беше максималната температура

...
Все по-горещо време у нас - 37° беше максималната температура
Коментари Харесай

Предимно слънчево с валежи и гръмотевици в следобедните часове в неделя

Все по-горещо време у нас - 37° беше оптималната температура в Сандански и Чирпан, 36° в Пловдив и Пазарджик, 31° в София. По ниски останаха температурите по Черноморието - 27° Бургас и 26° на Шабла.

Временно захлаждане следва на следващия ден. През нощта ще бъде най-вече ясно, в множеството региони със слаб северен вятър, а на следващия ден още веднъж ще доминира слънчево време.

Около и след обяд ще се развива купеста облачност, основно в югозападните и североизточните региони - и купесто-дъждовна и на обособени места там ще превали и прегърми. Вятърът от север-северозапад ще се усили и с него ще нахлува малко по-хладен въздух. Максималните температури ще са сред 30° и 35°.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието, с повече облаци след обяд, когато единствено на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север, след обяд - от североизток.

Максималните температури ще са към 27°-30°. Температурата на морската вода е 23°-25°, а вълнението на морето ще е 1-2 бала, на обособени места по Южното Черноморие - до 3.

И в планините денят ще стартира със слънчево време, а към обяд в масивите в Югозападна България ще стартира да се развива купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици.

Ще бъде доста прохладно! Ще духа мощен северозападен вятър. Температурите едва ще се намалят и оптималните в курортите ще са от 16° на Алеко до 28° в Банско.

Не единствено у нас, само че и в по-голямата част от Европа, в това число и на Балканите, ще бъде най-вече слънчево. По-съществена ще бъде облачноста в Източна Европа и на Скандинавския полуостров и на доста места там ще има превалявания, по-значителни и съпроводени от гръмотевици в Беларус и Финландия.

А у нас в понеделник слаби и краткотрайни валежи ще има единствено на изолирани места в Югоизточна България, а температурите краткотрайно ще се намалят с няколко градуса, само че от вторник още веднъж бързо ще стартират се повишават и през идващите дни ще бъде слънчево и горещо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР