Все по-често се говори за агресия в училищата, пише Блиц.

...
Все по-често се говори за агресия в училищата, пише Блиц.
Коментари Харесай

Агресивен баща тормози сина на почетния консул на Конго в...

Все по-често се приказва за експанзия в учебните заведения, написа Блиц. Все по-чести са обстановките, в които възрастни малтретират деца, или деца бият деца!

И в трите случая приказваме за едно и също - за силата на неприятния образец в живота на хората! Точно за него става дума и в идната история, в която основен воин е едно 9-годишно момче, а на процедура на негово място евентуално може да бъде всяко дете.


Теодора Игнатова

За безумната история разбираме персонално от майката на пострадалото момченце Теодора Игнатова, която е почетен консул на Република България в Демократична Република Конго и президент на интернационалната фондация „ Тouch Happiness Foundation ” в България и в Демократична Република Конго.

Тя схваща с смут и известно забавяне за това, което е сполетяло детето й в родния й град.

Както е правил постоянно до момента, синът й е гостувал при баба си и дядо си във Враца. Играели с децата в парка на ДНА в центъра на града до един миг, в който едно от тях се разсърдило, отишло при татко си, с цел да му се оплаче, след което родителят решил безусловно да раздаде правораздаване.

Галин Младенов първо се разкрещял на детето, след това му блъснал два мощни шамара, след което издърпал ухото му, стиснал го зад врата и го принудил да падне на колене.

Когато момчето към този момент било в молитвена поза, бащата заповядал да изиска амнистия от сина му.

Какво е провокирало тази брутална, безусловно неприемлива и извънредно неуместна реакция ли? Ами един най-обикновен детски спор..!

Най-обикновен детски спор, след който обаче едно 9-годишно момче получава такава жестока психическа контузия, каквато и една дузина физически плесници не могат да причинят!

Това дете към този момент няма предпочитание да върви на посетители на баба си и дядо си, не смее даже да и си намерения, че може още веднъж да играе с приятелите си във врачанския парк. Буди се измежду нощ ужасено от кошмари.

Страх го е. От експанзията на бащата. От останалите деца, които могат да му се присмеят поради жестокото оскърбление, което е изтърпял. От целия смут, който в този момент се е настанил комфортно в душата му!

„ Това, което се е случило със сина ми е гнусно. Затова няма да си мълча. Искам тази преживелица да стане известна на всички, с цел да стане ясно, както на децата, по този начин и на възрастните, че това не е редно и никой не може да си разрешава такова държание.

Освен това в тази страна има закони и не би трябвало да одобряваме експанзията за нещо обикновено ”, споделя с смут Теодора Игнатова, която по подигравка на ориста от години се занимава с щедрост. Помогнала е на стотици хора и деца, изключително на деца, претърпели принуждение.

Миналата година с фондацията си „ Докосни щастието ” във Враца Теодора Игнатова направи огромна акция измежду подрастващите. Освен с благородните дела, тя е и един от създателите и член на управителния съвет на българската национална гайдарска асоциация.

„ Синът ми го беше боязън да ми опише тази история и в действителност аз я разбрах от майката на негова другарка, която също е била в парка в този миг ”, прибавя още Игнатова, която незабавно е завела детето си на психолог и доктор.

Чак когато момченцето се прибира в София, тя вижда следите от стискането по врата му, схваща и за шокиращите детайлности от случката. А в този момент евентуално ще й отнеме години, с цел да излекува душeвността му!

Разбира се, Теодора Игнатова незабавно подава тъжба в полицията, заведена под входящ номер 179500-5590 против мъжа в полицията.

Консултирала се е и с юрист, който занапред ще се заеме с делото против Галин Младенов – един татко, чийто съвест и обикновено образование явно са надълбоко закърнели под тежестта на юмручното право!

За страдание тази история ще прозвучи познато за мнозина, чийто деца в някакъв миг някъде са били на мястото на 9-годишния наследник на Теодора Игнатова.

Ще прозвучи и като предизвестие за тези, които желаят да предпазят децата си, доколкото им е допустимо.

Трябва да звучи и като сигнал към цялото общество - че такива практики би трябвало да се изкоренят един път вечно!

Историята е шокиращо нарицателно и за това какъв брой безразсъдни и незаконни в методите си могат да бъдат някои родители, които както излиза наяве от описа - в никакъв случай не са мислели върху това, че тази експанзия един ден ще бъде желан метод и от техните деца. Или такава им е задачата...?!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР