Все по-често, когато като потребители избираме продукт или услуга, се

...
Все по-често, когато като потребители избираме продукт или услуга, се
Коментари Харесай

10 съвета за устойчив и екологичен начин за разкрасяване

Все по-често, когато като консуматори избираме артикул или услуга, се питаме до каква степен те са природосъобразни.

Имайки от ден на ден информация и взимайки все по-съзнателни решения, към този момент не просто търсим думите „ еко “ и „ био “ на етикета, а се интересуваме от произхода на съставките, от рециклируемостта на опаковките и от изискванията, при които продуктите са били създадени.

Разкрасителната промишленост не прави изключение и по тази причина сме ви подготвили 10 съвета, които да имате поради.  

1. Помислете екологично, когато купувате артикул за разкрасяване

Предлагаме ви да започнете да въвеждате стабилно и екологично мислене, когато вършиме идната си покупка на артикули за хубост. Докато продължавате да употребявате и довършвате продуктите, които имате, помислете кой може да бъде идващият артикул, който да замените с устойчива опция. Отлично място за начало би било да помислите за смяна на артикули, при които имате по-малка преданост към марката и сте по-отворени за извършване на покупки.

Например измиването на ръцете и тялото със сапуни и шампоани може да бъде добра насочна точка. Намирането на устойчива опция може да докара до по-бързо решение за покупка, в сравнение с би било да пазарувате крем за лице, отговарящ на вашите условия за кожата.

2. Потърсете екологични, биоразградими картонени опаковки

В идеалния случай, пазарувайте артикули за разкрасяване и персонална хигиена с еко опаковки, които не съдържат полимерни съставки като филми и ламинати от полипропилен и полиестер.

3. Разгледайте съставките

Преди да извършите покупка, разгледайте съставките, от които продуктът е изработен. Можете също по този начин да търсите марки, употребяващи естествени и органични съставки в техните формули, създадени и опаковани по екологичен метод.

4. Морски екстракти и водорасли

Търсенето на артикули, съдържащи морски екстракти и водорасли, може да докара до огромна смяна. Докато порастват, тези съставки трансформират въглеродния диоксид в О2. Те също са чудотворци за вашата кожа!

5. Избягвайте петролните производни

Трябва също да се опитаме да заобикаляме тревожния брой артикули, съдържащи нефтени производни. Избягвайте всичко с парафиново масло, пропиленгликол и етилен. Вместо това пробвайте артикули с различни съставки като пчелен восък, какаово масло и растителни масла.

 10 съвета за резистентен и екологичен метод за разкрасяване

6. Помислете какъв брой артикули употребявате в излишък 

Толкова е елементарно да се прекали с потреблението на артикули. Опитайте се да намалите тяхното потребление, като естествено това ще ви спести пари, както и ще ви помогне да намалите отпадъците.

7. Избягвайте петролните производни

Трябва също да се опитаме да заобикаляме тревожния брой артикули, съдържащи нефтени производни. Избягвайте всичко с парафиново масло, пропиленгликол и етилен. Вместо това пробвайте артикули с различни съставки като пчелен восък,какаово масло и растителни масла.

8. Пестете водата

Океаните са цялостни с вода, която със завъртането на един кран стига до нашите семейства. Поради обстоятелството, че сме заобиколени от толкоз доста вода, елементарно забравяме, че тя е главен стеснен запас на земята, който би трябвало да се съхранява. Управлението на водите може да бъде също толкоз елементарно, колкото прекъсването на течащата вода по време на миене на зъби.

Въпреки това, в случай че в действителност съществено желаете да се занимавате, можете да инвестирате в приспособление за икономисване на вода като еко душ глава, което може фрапантно да понижи изгубената вода при продължителна приложимост.

9. Създайте свои лични артикули за хубост

Вероятно към този момент имате някои артикули за хубост, направени за разчистване на лицето ви. За благополучие има предписания, с цел да си извършите лични почистващи препарати, маски и други. Създавайки сами продуктите, имате опцията да употребявате съставки без ГМО и да се уверите, че са екологично съобразни и етични.

10. Разпространете за своите обичани екологични козметични артикули

Безспорно е потребно да извършите персонални промени, с цел да станете екологично съгласуван консуматор на козметика, само че също по този начин можете да насърчите приятелите си да следват образеца ви. Обсъдете за какво сте решили да закупите разнообразни артикули и споделете рекомендации за най-впечатляващите нови трендове в опазването на околната среда.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР