Все по-често чуваме как грипът атакува България. Наред с него

...
Все по-често чуваме как грипът атакува България. Наред с него
Коментари Харесай

Д-р Алимбеков: Ако детето се разболее веднага направете това! Но в никакъв случай не…

Все по-често чуваме по какъв начин грипът нападна България. Наред с него има и подъл вирус, а да не забравяме и ковид.

Всеки се пази както откри за добре, а постоянно и се самолекува както самичък реши. 

Но несъмнено максимален смут един родител изпитва когато детето му се разболее.

В тези случаи някои от нас непосредствено звънят на педиатъра, а различен път лекуват малчуганите както намерят за добре.

Сега обаче педиатърът доктор Рустам Алимбеков описа какви средства могат да се употребяват при лекуването на настинки при деца и кои би трябвало да се заобикалят.

Лекарят поучава да се дава топло мляко с мед при настинки, в случай че детето няма алергии. Самата напитка не би трябвало да е гореща, а единствено топла. „ Не е належащо да слагате масло в нея “, прецизира педиатър.

„ Противно на общоприетото разбиране, дете с температура не би трябвало да се завива с одеяло и да се разтрива с вода и оцет. Това единствено утежнява интоксикацията на тялото. 

Достатъчно е да съблечете детето и да му дадете антипиретик. В този случай не би трябвало да давате лекарство, в случай че температурата е под 38 градуса “, прецизира медикът.

„ Аз също не предлагам слагането на горчични пластири, те постоянно предизвикват алергии, проблеми с дишането и обриви, само че използването им при ТОРС не е потвърдена “, добави експертът. / jenata.blitz.bg

Харесайте  и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР