Все пак на някои места имаше забавяне. Във Враца от

...
Все пак на някои места имаше забавяне. Във Враца от
Коментари Харесай

Сравнително бързо бяха обработени изборните документи в страната

Все отново на някои места имаше закъснение. Във Враца от мобилна секция не предадоха крайния протокол и по този начин удължиха обработката на изборните бумаги. В Пловдив припадна представител на секция.

Подвижна секция от Бяла Слатина не съобщи финалния си протокол от изборния ден. Около 5 часа сутринта представители на районната изборна комисия във Враца схващат, че документите от секцията са минали през първа и втора контрола, само че не и през трета. Така комисията не може да приключи преброяването и търси помощ от полицията.

" Това е най-важният документ, който би трябвало да доближи до нас. Това, което секцията отговори " ами вие не сте ни желали протокола ". За да не сме го желали, не са минали през трета контрола и са си тръгнали. Два часа чакаме те да съумеят да се съберат и да дойдат. Защо редът е и комплициран, с изключение на, че би трябвало да ги събудим, би трябвало и полицията да ги ескортира. Органите на Министерство на вътрешните работи оказаха подпомагане незабавно и неотложно ", разяснява Силия Иванова - представител на РИК-Враца.

В Пловдив поради сбъркани протоколи се образуваха опашки пред районните изборни комисии. Най-много чакаха пред 16-та РИК. Причината - техническото ревю на панаира, 16-та РИК вместо в нормалната огромна трета палата беше ситуирана в по-малка, което докара до скупчване на хора и 20-метрова опашка за номера.

" Човекът, който го е решил, просто да пристигна да види какво е направил ", сподели Люба Ифаджиян.

Малко по-късно представител на секция припадна в зоната за изчакване.

" За страдание, имаше подобен случай, една жена припадна, получи някакъв тип епилептичен припадък и това се случи в частта на палатата, където работи РИК-16 и обработваме документите ", разяснява Калоян Сухоруков, ръководител на 16-РИК Пловдив.

В София протоколите се предадоха бързо, с минимални неточности. Най-бързи бяха в 25-та районна изборна комисия, където всичко завърши за 5:30 ч.

" Миналата година 3 пъти, в този момент още един път, тъй че от избор на избор се натрупа опит и надлежно се получават по-добре нещата ", съобщи Валери Цолов, ръководител на 25 РИК.

И най-важното - гледката на хора, които влачат чували цяла нощ и спят по седалките в очакване на ред, останаха в предишното.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР