Все още няма задържани за стрелбата срещу 43-годишния служител на

...
Все още няма задържани за стрелбата срещу 43-годишния служител на
Коментари Харесай

Все още няма задържани за стрелбата срещу служителя на НАП Иво Стаменов

Все още няма арестувани за стрелбата против 43-годишния чиновник на Националната организация за приходите Иво Стаменов. Състоянието му остава сериозно, оповестиха от ВМА.

Кой е причинителят и поръчителят на стрелбата към момента е мистерия за Министерство на вътрешните работи. Вчера Иво Стаменов беше показно прострелян в джипа си, до момента в който кара към работното си място.

Проверяват се хора, с които той е имал служебни контакти.

Кариерата му стартира в столичната полиция, където, съгласно негови някогашни сътрудници, разследвал обири на коли, а по-късно и стопански закононарушения. Начело е на отдел " Фисков надзор " в приходната организация от 3 години.

Стрелецът ловко е употребявал тясна улица с доста паркирани в близост коли, само че без доста камери. Успял е да простреля Иво Стаменов с един патрон, най-вероятно с карабина.

От Министерство на вътрешните работи към момента търсят видеозаписи от региона.

Това не са първите офанзиви против данъчни, спомня си Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията.

„ Имаше един интервал, в който имаше пребиване на данъчни. В началото на държавното управление на Симеон Сакскобургготски. Шинка Манова пък беше при започване на държавното управление на Станишев. Тогава средата беше доста друга. Тогава имахме месеци с по 3-4 обществени убийства”, сподели Тихомир Безлов.

Водещата версия на проверяващите остава работата на Стаменов, обвързвана със случаи на контрабанда на гориво.

Борбата за живота на 43-годишния мъж продължава.

Стрелбата против него не е първото нападение против върховен държавен чиновник през последните години.

През 2005 година в София беше убита шефката на " Последващ надзор " в Агенция " Митници " Шинка Манова. Тя беше атакувана на път за работа. Загина и водачът й. Задържани и осъдени няма.

Преди две години, през 2015 година, 5 патрона сложиха завършек на живота на Татяна Стоянова – шеф на кабинета на кмета на Пазарджик. Тя беше убита пред дома си. Като претекст за покушението се сочат финансови ползи. Убиецът и поръчителите остават неразкрити.

Само за последните 5 години е имало над 10 показни убийства, чиито причинители също остават незнайни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР