Все още няма решение за удължаване на зърнената сделка. Това

...
Все още няма решение за удължаване на зърнената сделка. Това
Коментари Харесай

Русия още не е решила дали да удължи зърнената сделка

Все още няма решение за удължение на зърнената договорка. Това съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин, представен от ТАСС.

Запитан по този въпрос той отговори сбито: " Не ".

Вершинин напомни, че за разлика от съглашението сред Русия и Организация на обединените нации, Черноморската зърнена самодейност се подписва за интервал от 120 дни.

" Тези 120 дни изтичат на 18 ноември. При вземането на такова решение, което би трябвало да бъде утвърдено, би трябвало да вземем поради всички условия ", акцентира той.

Москва счита, че консултациите по зърнената договорка с представители на Съединени американски щати в Женева бяха доста потребни , съобщи Вершинин, който управлява съветската делегация.

" Вчера организирахме следващ кръг съвещания с представители на Организация на обединените нации. Това не е първата сходна среща. Проведохме съвещания и тук, и в Москва. Вчерашните съвещания бяха продължителни, потребни и подробни ", означи той.
 Ердоган упрекна Запада, че
Ердоган упрекна Запада, че " атакува безпределно " Русия

Турция не се отхвърля от образуване на договаряния сред Русия и Украйна

Анкара и Организация на обединените нации за възобновяване на износа на украинско зърно от черноморските пристанища през последните четири месеца.

В края на октомври обаче действието на съглашението за доставка на зърно,

Впоследствие, откакто е получила писмени гаранции от Украйна, че Киев няма да употребява зърнения кулоар за бойни дейности против Москва.
 Кремъл прецизира: Връщане към зърнената договорка не значи удължаването ѝ
Кремъл прецизира: Връщане към зърнената договорка не значи удължаването ѝ

Москва още не е решила дали да продължи соразумението след приключването му на 19 ноември

В началото на ноември обаче представителят на Кремъл Дмитрий Песков акцентира, че решението на Русия да се върне към зърнената договорка не значи, че срокът ѝ ще бъде продължен.

Руският външен министър Сергей Лавров пък прикани Организация на обединените нации, която посредничи в договорката, да ускори напъните си , с цел да подсигурява, че западните страни облекчават рестриктивните мерки, които съгласно Москва пречат на личния ѝ експорт на селскостопански артикули и торове, който също са част от договорката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР