Все още не съм получил обвинителния акт от Окръжната прокуратура

...
Все още не съм получил обвинителния акт от Окръжната прокуратура
Коментари Харесай

Портних: Тръбопроводът във Варненското езеро е построен през 2011 г. от тройната коалиция

„ Все още не съм получил обвинителния акт от Окръжната прокуратура във връзка повредата на тръбопровода във Варненското езеро, по тази причина не мога да разясня обвиняванията. Ще продължа да спомагам на правораздаването “, съобщи Иван Портних, някогашен кмет на Варна, общински консултант от Политическа партия ГЕРБ.

Той напомни, че нито е писал плана, нито е осигурявал финансиране, нито е избирал реализатор, нито е строил тръбопровода, нито е бил контрол, нито е разплащал, приемал, вкарвал в употреба обекта, тъй като по това време не се е занимавал с политика.

Тръбопроводът във Варненското езеро е издигнат през 2011 година по план на Министерството на околната среда и водите на тройната коалиция (БСП, Национална движение „Симеон Втори" и ДПС).

Тогава оборудването не е бил положено под дъното, както е било по план, а е оставен от горната страна, на дъното. Именно това става причина за повредата 8 години по-късно, евентуално породена от котва на транспортен съд.

„ След случая сме уведомили всички органи, имащи отношение към качеството на водите във Варненското езеро “, изрично съобщи Иван Портних. Той напомни, че в продължение на 3 години Община Варна е очаквала безуспешно финансова поддръжка от държавните управления на Промените, с цел да вкопае още веднъж тръбата под дъното на езерото.

„ И сега тръбата е там и носи евентуален риск от нова повреда “, предизвести Иван Портних.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР