Все още не е разкрита целта на древните статуи Догу

...
Все още не е разкрита целта на древните статуи Догу
Коментари Харесай

Все още не е разкрита целта на древните статуи Догу

Все още не е разкрита задачата на античните скулптури Догу …Статуите Догу (Dogu Statues), направени през интервала от японската праистория Джомон (Jomon) и датирани към 5000 година прочие н. е., имат необичайно машинален тип (HiddenTruth.site).Обикновено, те имат огромни лица, дребни оръжия и ръце, и компактни тела. Някои носят „ очила “ или имат „ сърцевидни “ лица.Повечето от тях имат следи по лицето, гърдите и раменете, които допускат татуиране и евентуални сечения с бамбук.Догу се появяват за първи път при започване на интервала Джомон, само че стартира да процъфтява в Среден Джомон (Middle Jomon). Догу са намирани в цяла Япония, само че в района Тохоку (Tohoku) има най-голямо многообразие от тяхАрхеолозите са комплицирани от тези скулптури, тъй като не наподобяват на никои други артефакти на земята.


 Статуи Догу
Статуи ДогуЩо се отнася до керамиката през Джомон, Догу има разнообразни стилове. Според Националния музей на японската история (National Museum of Japanese History) общият им брой, открити в цяла Япония, е почти към 15 000.Повечето от Догу са открити в Източна Япония и рядко се срещат такива в Западна Япония. Сега, те могат да се видят в японската археологическа сбирка на Университета Тохоку, Сендай (Tohoku University, Sendai) и няколко музея в Япония.Въпреки, че голям брой скулптури Догу са изровени от археолозите, доста от тях са открити счупени и то видимо целеустремено. Цели фигури са необичайност. На множеството липсват ръка, крайник или други елементи на тялото.В доста от случаите частите са отрязани. Целта на фигурите остава неразбираема, само че най-вероятно Догу работи като облици на хора, които демонстрират някаква магия.Четете още: Неудобните артефакти на Джазиа Уитни от мина в КалифорнияИма доста теории защо са били употребявани, като главната е, че са били амулет за положително здраве или безвредно раждане. Тъй като доста от тях са изкопани на фрагменти, се счита, че откакто желанието е било изпълнено или не е, Догу е бил чупен и изхвърлен на несъмнено място.

 ee2 600x328 - Все още не е разкрита задачата на античните скулптури Догу
Друга доктрина е, че това са богини, на които хората от Джомон се молят за храна и здраве. Други пояснения са, че са играчки за деца или предмети, употребявани в някакъв незнаен обред или погребения.Разбира се, има и такива, които имат вяра, че са били създания от Космоса, като античните астронавти. В книгата си „ Астронавтите на антична Япония и галактическият костюм на шест хиляди години “ (Astronauts of Ancient Japan and The Six Thousand-Year-Old Space Suit), Вон М. Грийн (Vaughn M. Greene) твърди, че тези скулптури в действителност са скафандри, носени от извънземни, посетили земята преди хиляди години.

 2570812. SY475 377x600 - Все още не е разкрита задачата на античните скулптури Догу
Статуите Догу са изцяло неповторими. Няма други фигури като тях в античния свят. В рамките на няколко години проучвания археолозите са разкрили индикации, че същите тези антични астронавти са били виждани по целия свят.7 000-годишните рисунки във Вал Коминика (Val Cominica), Италия, праисторическите скици от Тасили (Tassili), Сахара, античните австралийски скици на туземци …Статуи, като колосите Тула (Tula giants) в Мексико, галактическите богове Тиауанако (Tiahuanaco) в Боливия, култът на Кроманьонската Венера в Европа (Cro-Magnon Venus cult) – всички имат сходни черти. Фигурките на 8000-годишната просвета на Мохенджо Даро (Mohenjo Daro) в Индия са съвсем идентични.Енигмата за статуите Догу остава …
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР