Все още не е отменено частичното бедствено положение в община

...
Все още не е отменено частичното бедствено положение в община
Коментари Харесай

Частичното бедствено положение в община Криводол остава

Все още не е анулирано частичното бедствено състояние в община Криводол, сподели за Българска телеграфна агенция кметът Христо Доков. По думите му това ще стане след като завърши отводняването на домовете на хората, а проблеми има в половината от обитаемоте места в общината. „ Първо би трябвало да помогнем на хората и по-късно ще оценяваме и вредите по инфраструктурата “, изясни още кметът.

По думите му от тази заран комисия от общинската администрация посещава засегнатите къщи, с цел да разказва вредите. В общинския център има наводнени домове, жилищни блокове, изби, разрушена защитна дига. „ В с. Ракево след миналогодишните наводнения изготвихме план, само че към този момент нямаме никакво финансиране. Там сега още веднъж са наводнени учебно заведение, детска градина и един квартал “, уточни Доков. Засегнати семейства има и в селата Главаци, Галатин, Ботуня. „ Ние сме в подобен географски регион, където има повече дерета, долове и виждаме всички какво се получи от тези скатни води “, изясни още кметът на общината.

Той добави, че за разлика от засегнатите от пороя обитаеми места в община Враца, в Криводол няма доброволци, които да оказват помощ на потърпевшите.

Кметът се надява линиите за подкрепяне, оповестени и от министър-председателя Николай Денков да проработят бързо, тъй като на доста места в наводнените пространства електроуредите са изгорели и хората имат потребност най-много от такава помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР