Все още има тонове скална маса, които не се разчистват,

...
Все още има тонове скална маса, които не се разчистват,
Коментари Харесай

Кметът на с.Търън: Опасно е свлачището на пътя Смолян - Мадан

Все още има тонове скална маса, които не се разчистват, тъй като свлачището е интензивно, съгласно експерти. То обгръща огромен периметър от към 20 дка. Участъкът от пътя Смолян - Мадан в региона на село Тикале остава затворен и заплахата от свличането на скална маса.

Явор Говедаров, кмет на с.Търън: Много е рисково свлачището. Ширината от ден дневно пораства. Сега са над 1 метър, дълбочината е към 3,5 метра. Всички геолози споделят, че самият камък и пясък по рода си, се движи непрекъснато, интензивно е. Вероятно е през днешния ден да има малко по-голяма придвижване. Предупредихме популацията, че свлачището е доста рисково. Опасно е прекосяването. Всеки на своя отговорност би трябвало да поеме този риск. Кметът на Общината направи доста в тази посока. Нарушено е и здравното обслужване и Спешна помощ.
Обходният път е през Рудозем, удължава се с към 20,30 км. В момента се работи за различен път, който ще стане в границите на 10 дни. Товарният поток ще минава през Рудозем - Смилян.
Явор Говедаров, кмет на с.Търън: Опасяваме се, че това свлачище, в случай че продължава и не се вземат незабавни ограничения, може да затрупа река Черна и да се получат наводнения. Тези наводнения могат да наводнят пречиствателната станция, Влахово и Устово даже. Всички мостове и жилища към реката също могат да бъдат наводнени. Над 4000 души в този регион страдат. Тези, които остават у дома се тормозят за младите,които пътуват.
Според Говедаров има опасения за разкъсване на водопровода,който храни 11 обитаеми места. Той добави, че няма спиране на учебния развой в с.Търън.

Все още не е ясно по кое време ще стартира разчистването. Очаква се през днешния ден да дойдат още геолози,които да създадат изследвания.
 ​Участъкът от пътя Смолян - Мадан в региона на село Тикале остава затворен ​Участъкът от пътя Смолян - Мадан в региона на село Тикале остава затворен
Участъкът от пътя Смолян - Мадан в региона на село Тикале остава затворен поради голямото срутище и заплахата от свличането на скална маса. Пътят е з...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР