Все още има продажби на агнешко месо на открито по

...
Все още има продажби на агнешко месо на открито по
Коментари Харесай

За какво да следим при избора за великденската трапеза

Все още има продажби на агнешко месо навън по сергии. Това сподели по NOVANEWS изпълнителният шеф на Българска национална асоциация „ Активни консуматори ” Богомил Николов.

„ Специфичното при агнешкото у нас е, че не се употребява непрекъснато. За страдание единствено с взор потребителите мъчно могат да разпознаят нередности, по тази причина тук се разчита на контролните органи. По отношение на яйцата е значимо да се внимава къде тъкмо в комерсиалния обект са позиционирани те. Това е стока, която може да стои навън, само че на температура към 18-19 градуса ”, изясни той.

По думите му контролните акции на институциите би трябвало да са непрекъсната и ежедневна активност.

„ Така сме привикнали обаче и, когато научим, че ще има инспекция, се успокояваме. Най-добрият инспектор на пазара обаче сме ние потребителите. Като че ли по празници нямаме толкоз време, бързаме и постоянно тогава позволяваме неточности. Имаме прекалено много упования към контролните органи, вместо да се опитаме да бъде по-внимателни ”, сподели още Николов.



Според него не може да се приказва за далавера в цените, откакто няма разгласен таван.

Kолко ще коства Великденската софра

„ Докато цените са свободни за далавера не можем да приказваме, а единствено за ненадейно и недопустимо повишаване на цените ”, добави той.

Междувременно инспекциите на БАБХ не престават в цялата страната.

„ Агнешкото, което проверихме е с български генезис. Това се разпознава по цвета на печата- синият е за български генезис ”, изясни доктор Георги Томов от БАХБ след инспекция на търговски обект в Благоевград.

Няколко са и факторите, посредством които можем да разпознаем дали предлаганото месо е свежо. Важно е да следи за неговия цвят и липса на миризма.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР