Все още има много хора, които спорят около това дали

...
Все още има много хора, които спорят около това дали
Коментари Харесай

По колко печелят инфлуенсърите в Австралия

Все още има доста хора, които спорят към това дали да си инфлуенсър е специалност (и работа като цяло), или е просто глезотия и губене на време.

Ясна е позицията на по-консервативните, ясна е и тази на по-широкоскроените и съвременни хора. Факт е обаче, че инфлуенсърите не трябва да бъдат подценявани. Нито тяхното въздействие върху почитателите им, нито приходите, които записват.

Австралийските инфлуенсъри да вземем за пример припечелват сносно. Проучване на Vista демонстрира, че основателите на наличие в обществените мрежи в страната печелят приблизително по 53 000 $ годишно. Което значи, че на месец припечелват почти колкото един народен представител в България (ако можем да създадем това сравнение).
 Снимка 577062
 

Но има и такива, които печелят много повече. Около 42% от инфлуенсърите са спечелили над 70 000 $ през последните 12 месеца, написа DMARGE. Най-доходоносна обществена мрежа се оказва TikTok. Създателите на наличие най-вече там печелят приблизително по 71 000 $ годишно.

На второ място по доходи на австралийските инфлуенсъри остава YouTube с около 67 000 $ годишно, а на трето се подрежда Snapchat с 65 000 $. Всички тези суми може и да ни се костват като големи или най-малко доста положителни, само че се оказва, че за стандарта в Австралия не са.
 Снимка 577064
 

Средната заплата в страната е малко под 91 000 $ на годишна база. Което значи, че инфлуенсърите в страната изобщо не припечелват толкоз добре, колкото хората си мислят. И колкото биха си помислили, гледайки профилите им в обществените мрежи.

Цели 83% от инфлуенсърите в Австралия наемат някой, който да им оказва помощ със основаването на наличие, което значи, че по някакъв метод разделят и парите си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР