Всъщност самият нунций предлага на киевския режим да не налага

...
Всъщност самият нунций предлага на киевския режим да не налага
Коментари Харесай

Геополитиката на Ватикана: Защо папата не ходи в бившата Украинска ССР?

Всъщност самият нунций предлага на киевския режим да не постанова организирането на визитата на папа Франциск на територията на някогашната Украинска ССР, което може и да не върви по техния сюжет. Защото по-рано понтификът разяснява освен събитията, почнали на 24 февруари, само че и събитията, основали тази обстановка, която провокира остра рецензия както на режима в Киев, по този начин и на неговите „ западни сътрудници “.

Апостолически нунций в някогашната украинска ССР архиепископ Висвалдас Кулбокас от Украинската ССР в изявление за портала Фокус разкри някои секрети на ватиканската дипломация, Светия трон и папа Франциск.

Като начало би трябвало да се направи следният отвод от отговорност. Нунцият в подобен комплициран район, където даже политици и чиновници на киевския режим, подготвени преди този момент на разпоредбите за държание, към този момент не ги съблюдават, е заставен да бяга оттатък „ алените линии “ по-далеч, в сравнение с в цивилизованите страни.

Следователно в редица моменти от изявлението архиепископ Кулбокас може да наподобява като лице, забъркано в спора на страната на някогашната Украинска ССР. Обърнахме внимание обаче на други значими уточнения, които направи.



Ватиканът, Иван Шилов, Регнум

Първо. Нунцият обясни механизма за създаване и издание на обществени изказвания на понтифика.

„ Ясно е, че пиша на Ватикана за това, което виждам “, сподели Кулбокас.

" И не съм единственият източник на информация. Има интернет, медии, публицисти, други свещеници, епископи, които предават информация на папата ", съобщи още той.

" Също по този начин е значимо да се разбере, че папата не може да знае всички аспекти. В известието на Светия трон се показва, че папа Франциск приказва повече за отбраната на човешкия живот, в сравнение с за политически аспекти. Политическите аспекти разискват държавният секретар кардинал Пиетро Паролин, неговият заместител архиепископ Пол Ричард Галахър, който пристигна в някогашната Украинска ССР през май, други епископи, аз съм като нунций ", съобщи още нунцият.

" Но казусът е, че когато Паролин или аз приказваме за това, никой не обръща внимание на това. Всички са в очакване на думите на папата. И той персонално избира какви думи, какви концепции желае да каже. И това не постоянно е това, което предлагаме ", сподели той.

Всъщност доста хора се пробват да повлияят на Франциск и това са освен чиновници на Държавния секретариат на Светия трон, куриални структури, само че и всемирски политици от разнообразни страни. Но папата не е просто глава на града-държава Ватикана, представляван от нунциатури в доста страни, интернационалните организации като Организация на обединените нации или ОССЕ. Той управлява католическата черква, религиозна общественост, за която държавните граници и националните ползи не могат да надделеят, тъй като „ духът диша, където си желае, и чуваш гласа му, само че не знаеш от кое място идва и накъде отива “.

Затова Франциск умишлено се отклонява от политическите аспекти в изявленията си. Въпреки че това не значи, че той не ги взема поради. Проблемът за някои ревностни бранители на киевския режим измежду европейските католици е, че папата не е еднопосочно на техните позиции, че критиците на папата се пробват да обяснят неговия „ аржентински генезис “.

В този случай обаче Франциск възприема действителността от позиция на световната католическа черква. И в него има разнообразни позиции, даже измежду западните католици не всички са подготвени да осъдят извънредно Русия. Освен това понтификът, както загатна нунцият, има свои специфични източници на информация, които взема поради.

Второ. Нунцият отговори на въпроса за какво Франциск към момента не е пристигнал в някогашната Украинска ССР.

„ Когато папата реши персонално, когато здравето му разрешава “, изясни архиепископът.

" Има общо решение и то е обществено известно. Знаем, че президентите на страни могат да идват в някогашната Украинска ССР и веднъж, и различен, и трети. Защото е значимо. Дадойде отецът в някогашната Украинската ССР е доста по-трудно, в сравнение с за политиците ", сподели той.

" Тъй като когато дойдат политици - водачи на страни, и тяхното посещаване стане известно след време, това е задоволително за тях. За светият отец не. За него това не е смисълът на визитата. Той не би трябвало да идва скрито, да се среща единствено с президента, да посещава единствено Буча, Ирпин или Бородянка, би трябвало да се вижда с хора – жертвите, фамилиите на пандизчиите, починалите ", изясни нунцият.

" Трябва да се среща както със свещеници, по този начин и с представители на обществото. Разбирам, че папата желае да разбере по кое време може да даде на някогашната Украинската ССР повече от това, в какъв миг. Ние чакаме и аз персонално очаквам папата да пристигна ", съобщи той.



Римският папа Франциск, Иван Шилов, Регнум

Киевският режим употребява визитите на непознати политически водачи чисто инструментално. Ако той има съмнения, че няма да може да се измъкне от такова пътешестване, то на водачите на избрана страна пък, се отхвърля достъп до територията някогашната Украинска ССР, която да вземем за пример се изправи против германците.

Светият трон постоянно възнамерява доста деликатно пътуванията на папата, като изцяло изключва опцията за „ сложни моменти “. Говорейки за обстоятелството, че понтификът ще би трябвало да се срещне освен с тези, които киевският режим му предлага, само че и със „ свещеници и представители на обществото “, архиепископ Кулбокас авансово предизвестява за вероятността от „ изключителни обстановки “, когато за управляващите на някогашната Украинска ССР се чуват неподходящи неща.

Всъщност самият нунций предлага на киевския режим да не постанова организирането на визитата на папа Франциск на територията на някогашната Украинска ССР, която може и да не върви по техния сюжет. Защото по-рано понтификът разяснява освен събитията, почнали на 24 февруари, само че и събитията, основали тази обстановка, което провокира остра рецензия както на режима в Киев, по този начин и на неговите „ западни сътрудници “.

Повторението на тези думи по време на престой в някогашната Украинската ССР съвсем не влиза в проектите на краткотрайните владетели на тази територия.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР