Времето днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на

...
Времето днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на
Коментари Харесай

Предупреждават за опасно време в половин България

Времето през днешния ден ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над северните и източните региони, само че без превалявания. Ще духа сдържан и мощен запад-северозападен вятър.
Обявен е жълт код за мощен вятър в 18 области на страната - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич. В тези региони поривите напразно ще доближат до 20-22 м/сек.
Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за януари и денем ще се задържи съвсем без смяна. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат най-вече сред 3 и 8 градуса.
В планините ще има променлива облачност и на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 0 градуса, на 2000 м - към минус 4 градуса.
Над Черноморието облачността също краткотрайно ще се усили, само че ще остане без превалявания. Ще духа сдържан и мощен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 5-7 градуса. Температурата на морската вода е 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
През нощта против четвъртък вятърът доста ще отслабне, а денем в източните региони ще се ориентира от югозапад. Ще бъде най-вече слънчево. Ще продължи да се затопля, като в Предбалкана и тук-там в Източна България дневните температури ще надвишават 10 градуса. Минималните ще бъдат най-вече сред минус 5 и 0 градуса.
В петък облачността още веднъж ще се усили, а в котловините и тук-там в Горнотракийската равнина ще бъде мъгливо или с ниска облачност. Температурите ще останат относително високи за втората половина на януари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР