Временно ограничение за броя туитове, които потребителите могат да прочетат

...
Временно ограничение за броя туитове, които потребителите могат да прочетат
Коментари Харесай

Мъск ограничава четенето на публикации в Twitter

Временно ограничаване за броя туитове, които потребителите могат да прочетат за един ден в обществената мрежа Туитър (Twitter), разгласи в събота притежателят ѝ Илон Мъск.

В собствен личен туит той осведоми, че непотвърдените сметки към този момент са лимитирани до четене на 1000 изявления дневно. За новите непотвърдени сметки броят е 500. Акаунтите със статус „ доказан “ сега са лимитирани до 10 000 изявления дневно.

Технологичният милиардер в началото сложи по-строги ограничавания – 300, 600 и 6000 четения, само че ги промени в границите на часове след оповестяването на хода.

По думите му краткотрайните ограничавания са за справяне с " рискови равнища на привършване на данни и манипулиране на системата ", само че не изясни какво има поради. Според ББС наподобява, че става въпрос за привършване на огромни количества данни, употребявани от фирмите за изкуствен интелект (AI) за образование на огромни езикови модели, които зареждат чатботове като ChatGPT на Open AI и Бардът на Гугъл с информация от интернет за голям брой действителни човешки диалози. Смята се, че голямото голям брой от милиарди изявления на Reddit и Twitter са извънредно значими данни за образование - и се употребяват от фирмите за изкуствен интелект.

Но платформи като Twitter и Reddit желаят да им се заплаща за тези данни.

През април основният изпълнителен шеф на Reddit Стив Хъфман сподели пред " Ню Йорк Таймс ", че не е удовлетворен от това, което вършат AI фирмите.

" Корпусът от данни на Reddit е в действителност скъп ", сподели той. " Но не е нужно да даваме цялата тази стойност на някои от най-големите компании в света гратис ", прибавя той.

Twitter към този момент стартира да таксува потребителите за достъп до неговия интерфейс за програмиране на приложения (API), който постоянно се употребява от приложения и откриватели на трети страни - които могат да включват компании за изкуствен интелект.

Има и други евентуални аргументи за взетото решение от Илон Мъск.

Той се пробва да тласне потребителите на мрежата си към платения абонамент Twitter Blue. Възможно е той да търси модел, при който потребителите ще би трябвало да заплащат, с цел да получат цялостна услуга Twitter - и достъп до безграничен брой изявления.

Сигнализиран със синя отметка, статусът " доказан " беше даден гратис от Туитър на високопоставени сметки, преди Мъск да поеме управлението на мрежата. Сега множеството консуматори би трябвало да заплащат абонаментна такса от 8 $ на месец, с цел да бъдат верифицирани, и могат да получат статус без значение от своя профил.

Сега Мъск твърди, че " няколкостотин организации (може би повече) са изчерпвали данни от Twitter извънредно нападателно ". Той съобщи също по този начин, че е имало тежест върху уеб страницата му, като сподели, че е " много дразнещо да се постанова да се вкарват огромен брой сървъри онлайн по неотложност ".

Сървърът е мощен компютър, който ръководи и съхранява файлове, като дава услуги като уеб страници за потребителите.

Адам Леон Смит от BCS, професионалната организация на Обединеното кралство за ИТ, сподели, че този ход е " доста чудноват ", защото ограничението на времето за приплъзване на потребителите ще се отрази на рекламните доходи на компанията.

Илон Мъск купи компанията предходната година за 44 милиарда $ откакто накялок пъти променяше мнението си за договорката. Той беше сериозен към предходното управление на Twitter и сподели, че не желае платформата да се трансформира в ехтене камера.

Скоро откакто пое ръководството, той редуцира чиновниците на компанията от близо 8000 на към 1500 души, отбелязва Mediapool.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg