Временният приемен стопанин на животно от приют е човек, който

...
Временният приемен стопанин на животно от приют е човек, който
Коментари Харесай

Готов ли си да станеш приемен стопанин на животно от приют?

Временният приемен собственик на животно от подслон е човек, който се съгласява да даде дом и грижа на бездомно куче или котка в потребност за избран период от време. Временното приютяване на животно у дома е огромна поддръжка за бездомничета, които са в търсене на своите непрекъснати стопани.

И въпреки да има доста преимущества на това да станеш приемен собственик на животно, тази роля крие и своите съществени отговорности. Ето за какво преди да извършите тази значима стъпка, е значимо да се подготвите вярно и да знаете какво да очаквате.

В идващите редове ще разгледаме някои от основните аспекти, които би трябвало да вземете поради, преди да станете приемен собственик на животно от подслон.

Животното е сериозен ангажимент

Привличащата концепция за приемане на животно от подслон постоянно се съчетава с страсти и предпочитание да помогнете. Въпреки това, е значимо да се осъзнае, че това е сериозен ангажимент. Животното ще изисква вашето време, внимание и грижи всеки ден. Преди да вземете решение, убедете се, че сте подготвени да поемете този ангажимент и да му предложите постоянен и любящ дом.

Изберете уместно животно

При избора на приемно животно е значимо да се вземе поради вашата настояща обстановка и потребностите на животното. Разгледайте вашите благоприятни условия за пространство, време и запаси. Например, в случай че сте в дребен апартамент, огромно куче може да не е най-подходящият избор. Обмислете и възрастта и характера на животното и по какъв начин те биха се вписали във вашето всекидневие.

 Приемен собственик на куче

Проучете потребностите на животното

Всеки тип животно има свои неповторими условия и потребности. Преди да станете приемен собственик на животно, научете повече за неговите характерности, физически и прочувствени потребности. Например, дали е нужно да се разхожда всеки ден, с какво се храни, какъв брой внимание и грижи изисква. Разбирането на тези условия е основно за обезпечаване на положително благоденствие животното от подслон.

Помислете за финансовите отговорности

Ролята на приемен собственик на животното от подслон може да включва и финансови отговорности, свързани със закупуване на храна, тоалетна и други разноски. Трябва да бъдете подготвени да поемете тези разноски и да осигурите нужните средства. Разбира се, допустимо е от приюта да ви обезпечат всичко належащо. Все отново е добре да коментирате въпроса преди да станете приемем собственик.

Имате ли задоволително време и самообладание

Приемането на животно от подслон може да бъде предизвикателство, изключително в случай че то е претърпяло сложни условия. Времето и търпението са от значително значение. Новото животно може да има потребност от време, с цел да се приспособява към новата си среда и да построи доверие към вас. Бъдете подготвени да инвестирате време и старания, с цел да помогнете на вашето признато животно да се почувства удобно и несъмнено.

 Приемен собственик на котка

Някои животни от подслон са с проблематично държание

Някои животни от подслон може да имат проблематично държание или да не са подготвени. Подгответе се за нуждата от образование и образование. Търсете съвет от ветеринари и опитни стопани, по какъв начин да реагирате на избрани поведенчески проблеми и по какъв начин да учите вашето животно на вярно държание.

Вижте и изгодите от това да предоставите краткотраен дом на животно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР