Временната парламентарна комисия “Росенец даде възможност на гражданите, организациите и

...
Временната парламентарна комисия “Росенец даде възможност на гражданите, организациите и
Коментари Харесай

Комисията Росенец кани граждани да задават въпроси на Доган |

Временната парламентарна комисия “Росенец ” даде опция на жителите, организациите и медиите да зададат въпроси на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Комисията оповести имейл, на който заинтригуваните да насочат питания, в случай че те са свързани с предмета на комисията -.

“Ще направя всичко допустимо всеки постъпил въпрос да бъде заложен на постоянното съвещание на управляваната от мен Временна комисия за определяне на обстоятелства и условия по отношение на незаконосъобразни дейности и бездействия на способените органи на територията на Лесопарк “Росенец ”, в региона на нос Чукалята ”, споделя ръководителят на комисията Калоян Янков.

Вчера комисията взе решение за чуване на Движение за права и свободи Ахмед Доган на идващото съвещание на 14 септември от 14 ч., в случай че Народното събрание не бъде разхлабен. Предложението за това беше направено още на предишното съвещание, когато се разбра, че Доган е употребявал така наречен Летен сарай на Росенец по няколко месеца всяко лято в интервала от 2016 до 2020 година без постройката да има нужните позволения за прилагане.

Доган ще би трябвало да дава отговор пред комисията за връзката му с базата на “Росенец ” и по каква причина употребява имуществото там. “Това имущество принадлежи на две компании – едната с офшорен притежател, а другата със благосъстоятелност на подставени лица с мним бизнес ”, сподели депутатът от “Демократична България ”, изясни през вчерашния ден ръководителят на комисията Калоян Янков. Той уточни, че комисията е открила шест типичен знака за пране на пари по отношение на “Росенец ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР