Временната комисия за разследване на всички факти и обстоятелства около

...
Временната комисия за разследване на всички факти и обстоятелства около
Коментари Харесай

Депутатите от комисията за “Нотариуса” с остри реакции след отсъствието на Кирилова


Временната комисия за следствие на всички обстоятелства и условия към активността на групата на Мартин Божанов-Нотариуса не съумя да организира съвещанието си.

“Постъпи писмо от административния началник на СГП Илияна Кирилова, че учтиво отклонява поканата за присъединяване в комисията”, това съобщи ръководителят на комисията Никола Минчев.

Поради неналичието на Кирилова комисията не съумя да организира съвещанието си.

Настимир Ананиев от ПП-ДБ изрази неразбиране за какво Кирилова се е изплашила. “Имах няколко въпроса към нея и не знам за какво не се е явила. Кирилова е дала изявление за медия, само че ние може би имаме разнообразни от тези, които са ѝ били заложени от журналистите”, счита Ананиев. Той попита по какъв метод са предопределение шестимата заместници на Илияна Кирилова, като 4 от тях са заобиколили процедурата с конкурс и са назначени по изключение.

Бойко Рашков, също от ПП-ДБ, съобщи, че неявяването на шефа на СГП не може да остане неусетно и депутатите да мълчат. “Малко са ѝ шест заместници. Не ми е известно да има един обвинителен акт и импортиран в съда от ръководителката на СГП. От тук нататък може да си вършим изводите какво е постигнала там. Пожелавам ѝ Сарафов да ѝ назначи още 6 заместници”, съобщи Рашков.

Той съобщи, че ще пита дали Кирилова има нещо общо с Пепи еврото. “Той е бил дълго време неин началник, като началник на следствието и то подложен там от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров”, разяснява Бойко Рашков.

Той акцентира, че Кирилова е дала изявление за медия, само че не може да пристигна и да приказва на комисия пред народните представители и това е показателно.

Мирослав Иванов, още веднъж от ПП-ДБ, счита, че толкоз късно е уведомила комисията за отсъствието си, с цел да не могат членовете на комисията да поканят други за чуване. “Апелирам да се изпрати ново писмо към Кирилова и се надявам в последващо съвещание тя да присъства”, акцентира Иванов.

Българска социалистическа партия пък обявиха, че ще осмислят присъединяване си в комисията.

“Не недоумявам за какво към този момент втора седмица не организираме съвещание. Ако по този метод се работи ние ще преосмислим присъединяване си в тази комисия, втора седмица не функционираме”, сподели Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР