Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с

...
Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с
Коментари Харесай

Изслушват прокурор Кирилова и главния инспектор на ИВСС за Нотариуса

Временната комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов ще изслуша няколко прокурори във вторник.

Комисията ще изслуша градския прокурор на София – Илиана Кирилова, по отношение на вероятно съществуване на групи за въздействие в Софийска градска прокуратура и подхванати ограничения от страна на управлението на СГП.

Апелативният прокурор на София – Радослав Димов също ще бъде изслушан по отношение на данни и информация за активността на Мартин Божанов и групата към него. Ще бъде изслушана и Теодора Точкова – основен контрольор в ИВСС, по отношение на получени данни и осъществени инспекции от страна на ИВСС по отношение на вероятно съществуване на нерегламентирани обвързаности на лица от правосъдната власт, несъвместими със стандартите за самостоятелност и професионална нравственос.

Предстои чуване и на Ясен Тодоров (следовател в Национална следствена служба, някогашен член на Висш съдебен съвет и ръководител на етичната комисия към ВСС) по отношение на данни и информация за активността на Мартин Божанов и групата към него. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР