Временна организация на движението по околовръстния път на град Видин

...
Временна организация на движението по околовръстния път на град Видин
Коментари Харесай

Обезопасяват движението по околовръстния път на Видин

Временна организация на придвижването по околовръстния път на град Видин ще понижи рисковете от произшествия, свързани с трафика към Дунав мост 2. Проектът за това ще бъде направен в границите на месец. Това решение беше взето на днешната среща при премиера акад. Николай Денков по една от предпочитаните тематики на държавното управление – сигурността по пътищата.

Идеята е в тъмната част на денонощието да бъде затворена една лента от околовръстното шосе на Видин и в нея да се провежда краткотрайният престой на тежкотоварните коли. Мярката ще бъде приложена в границите на летните месеци, когато придвижването към моста сред България и Румъния е изключително интензивно. До действителното осъществяване на плана на място за трафика ще наблюдават екипи на Министерство на вътрешните работи, подпомагани от ИА „ Автомобилна администрация “ и Националното тол ръководство.

До края на септември т.г. ще бъдат построени физически разделители сред посоките на придвижване в три пътни сектора с нараснала централизация на пътно-транспортни катастрофи (ПТП) по образеца на Кресненското дефиле. Ще бъдат сложени гъвкави ограничители по оста на пътя, както и непрекъсната пътна маркировка с алена багра и плътни бели линии от двете страни. Става дума за сектори от път I-5 Русе - Велико Търново на територията на областите Русе и Велико Търново и сектори от път II-55 Проход на Републиката на територията на областите Велико Търново и Стара Загора. Те са определени от Агенция „ Пътна инфраструктура “ главно заради челни удари в резултат на погрешно изпреварване.

По график продължава и така наречен „ изчерпателен надзор “ по пътищата, в който вземат участие шест институции. В рамките на последния месец той е обхванал 14 области на страната. Информацията от взаимните инспекции следва да бъде систематизирана и оценена. Въз основа на изводите от нея ще се вземат спомагателни ограничения за предварителна защита и сигурност

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР