Временен железопътен прелез е изграден на км 86+795 от Главна

...
Временен железопътен прелез е изграден на км 86+795 от Главна
Коментари Харесай

Временен железопътен прелез е изграден на жп линията София - Варна в междугарието Мездра юг - Мездра

Временен железопътен прелез е построен на км 86+795 от Главна железопътна линия №2 София - Горна Оряховица - Варна в междугарието Мездра юг - Мездра, оповестяват от Държавно дружество „ Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ).

Той е въведен в употреба по отношение на осъществяването на строително-монтажните работи за обект „ Модернизация на сектор от път I-1 (E-79) Мездра - Ботевград, ЛОТ 2 от км 161+367 до км 174+800 “.

Достъпът до краткотрайния жп прелез е сбъднат посредством построен краткотраен авто път, който се отклонява на север от съществуващия общински път VRC 2081 /I-1/ Мездра - Крета, а на юг е обвързван със строителната площадка за обслужване на обекта.



Временният жп прелез ще обслужва само пътни транспортни средства и строителна техника, които обслужват построяването на новото, второ трасе на моста на река Искър от сектора Мездра - Ботевград на скоростния път Видин - Ботевград. Той ще се употребява всекидневно в светлата част от деня от 7:00 до 19:00 часа до довеждане докрай на строителните действия на виадукта.

Абсолютно е неразрешено пресичането на железопътния прелез от пътни транспортни средства (ППС), преминаващи по общински път VRC 2081 /I-1/ Мездра - Крета!

С цел недопускане на катастрофи, в зоната на краткотрайния жп прелез са сложени пътни знаци за ограничение придвижването на ППС до 40 км/ч., както и указателни табели за съществуването на излаз от строителен обект. Скоростта на придвижване на влаковете през жп прелеза също е лимитирана до 40 км/ч. В региона е инсталирано видеонаблюдение и е обезпечено осветяване.

Водачите на ППС и пешеходците, които се движат по общински път VRC 2081 /I-1/ Мездра - Крета, да минават зоната на жп прелеза с нараснало внимание!
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР