Време за разхлаждане. Жълт код за интензивни валежи оцвети повече

...
Време за разхлаждане. Жълт код за интензивни валежи оцвети повече
Коментари Харесай

Време за разхлаждане: Задават се мощни бури, има вероятност за градушки

Време за разхлаждане . Жълт код за интензивни превалявания оцвети повече от половината карта на България, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

 enlightened Засегнатите области на следващия ден (24 юли) са Видин, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Габрово, Ловеч, София, София област, Перник, Благоевград, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кюстендил.
 Национален институт по метеорология и хидрология
През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно . Утре преди обяд в по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево , само че от северозапад ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-мощна след обяд и през нощта против четвъртък. На доста места, основно в северозападната половина от страната, ще има краткотрайни интензивни превалявания с местни обилни количества и гръмотевични стихии, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Остава нараснала вероятността за градушки . Максималните температури ще са най-вече сред 30° и 35°, в София - към 30°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца - ще се намали. 

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, в крайните южни региони - 3 бала.

В планините сутринта ще е най-вече слънчево, само че ще стартира да се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Има условия за градушки. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Температурите ще останат без основна смяна: оптималната на 1200 метра ще бъде към 23°, на 2000 метра - към 17°.

През идващите два дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. В четвъртък и петък, с увеличаване напразно от северозапад, ще нахлува студен въздух и температурите ще се намалят – в петък оптималните ще са най-вече сред 25° и 30°, по-ниски - едвам към 20° в Североизточна България. По преминаващ атмосферен фронт ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места в четвъртък, основно в Централна и Източна България, както и в планините в Югозападна, а в петък в източната половина от страната, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Има доста огромна възможност за краткотрайно интензивни и обилни по количество превалявания в Централна Северна и Североизточна България. Ще има и градушки.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР