Време е за смяна на поколенията във военновъздушните ни сили

...
Време е за смяна на поколенията във военновъздушните ни сили
Коментари Харесай

АСБ: Път на младите с F-16, най-добрият МиГ-29 е този, който ще изпратим на Украйна

Време е за промяна на поколенията във военновъздушните ни сили – да се даде път на младите водачи, които ще летят с F-16, обявиха от Атлантическия съвет на България в обществената мрежа Facebook.

Пълният текст на обявата:

Нека попитаме за какво до момента има толкоз малко такива взаимни задачи по air policing? За разлика от Румъния, където от няколко години напрактика има непрекъснато ситуирани самолети на съюзни страни от НАТО, от 2016 година до момента тези задачи у нас се броят на пръсти. Въпреки, че нашите МиГ-29 са остарели, оперативно несъвместими, незадоволителни като брой изправни машини, а водачите на тях летят рисково, даже незаконно малко.

Въпросът е за какво толкоз малко такива задачи има?

Защото лобито на МиГ-29 не дава! Начело с пРезидента. Те ревностно пазят от години привилегиите си да са единствено те единствените, даже и 25-30 летателни часа годишно да са разкош, до който се добират малко на брой от тях. За остарялото потомство освен F-16 значи завършек на статуквото и позициите им, само че и идването на самолети на НАТО тук. Само и единствено МиГ-29 да не бъде свален от въоръжение. Защото този руски аероплан подсигурява статуса и надбавките всеки месец към заплатите (2000 лв. месечно) на старшите и висшите офицери от Военновъздушни сили по щабовете и в Министерството на защитата. Бройката на тези избраници е най-пазената военна загадка!

Така беше години наред, за това се борят със зъби и нокти. " Старшите " летят (някои се возят, по-точно) по един път или няколко часа годишно, само че вземат годишно още 24 000 лв. от горната страна към заплатата.

Време е за промяна на поколенията във Военновъздушни сили!

Път на младите с F-16!

А до тогава - съюзни задачи по air policing. От съвременни и надеждни самолети, с водачи, които имат задоволително летателни часове и са способни да реагират на най-сложни обстановки, да изпълнят задачата и да се върнат живи и здрави. И без " летящи куфари " от щабовете, 2000-ници (двухилядници, с едноцифрен годишен нальот, полковници и генерали).

МиГ-29 отива в историята и това е необратимо. Най-добрият МиГ-29, който може да имаме, е този, който ще изпратим на Украйна до момента в който може да се употребява към момента, а в подмяна на това да договорим поддръжка от НАТО и съдружниците ни за превъоръжаването ни с нови платформи.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР