Време е Тервел Пулев да застане под светлините на прожекторите!

...
Време е Тервел Пулев да застане под светлините на прожекторите!
Коментари Харесай

Тервел Пулев в очакване на звездната си вечер

Време е Тервел Пулев да застане под светлините на прожекторите! За пръв път в професионалната си кариера българският боксьор ще излезе в основен мач на огромна церемония вечер. Залогът е огромен - междуконтиненталната купа в полутежка категория на WBA, а съперникът умел - американецът Дешон Уебстър.

Снимка: Lap.bg

След като вкуси от страстта на събитията с доста аудитория и няколко пъти се качи на кръга преди мачове на брат си Кубрат, през днешния ден (14 декември) Тервел Пулев ще бъде звездата. Феновете на бокса в Пловдив от дълго време чакат и в Града под тепетата да гледат онлайн бокс от международно равнище.

По-малкият брат Пулев е непобеден на професионалния кръг. От дебюта си през 2016 година насам той натрупа 14 победи, като 12 пъти нокаутира противниците си. През 2019 година Тервел записа два триумфа. В сложен мач през март той победи Мич Уилямс в Съединени американски щати със съдийско решение. Наложи се след тази среща да си даде къса отмора поради счупена костица в ръката. Преди повече от месец се завърна с цялостна мощ, нокаутирайки бързо Кай Курзава в Германия.

Снимка: Lap.bg

Днес негов противник ще бъде опитният американец Дешон Уебстър. Той има 16 мача при експертите. През 2019 година записа 2 равенства и победа. Губил е единствено 2 пъти, а 6 пъти е успявал да нокаутира съперника си.

Ако Тервел завоюва купата, то тя ще е втора за него. През 2018 година той победи Леонердо Бруцеза за европейския пояс в полутежка категория под аплодисментите на софийската аудитория.
Тервел Пулев с 3 кг по-тежък от Уебстър, българинът се тегли наново (ВИДЕО) Двубоят за междуконтиненталната купа в полутежка категория на WBA е в събота в пловдивската зала "Колодрума "
Оказа се, че българският боксьор е на ръба на своята категория. На формалния кантар стана ясно, че той е с 3 кг по-тежък от Уебстър, като се наложи да се премери повторно, защото облечен превишаваше нормата с 50 грама.

Как ще приключи 2019 година за Тервел Пулев? Ще разберем по-късно през днешния ден!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР