Време е да си раздвижим малко ума с три логически

...
Време е да си раздвижим малко ума с три логически
Коментари Харесай

Три загадки за “трениране“ на ума

Време е да си раздвижим малко мозъка с три логичен гатанки, които крият отговора в себе си, в случай че единствено се замислите малко. Със сигурност, когато видите какъв е верният отговор ще се си кажете, че е било прекомерно елементарно, само че нещата не наподобяват по този начин, когато се чудите какво се търси в загадката.
Прочетете още
Вземи 1000 и добави 40 към него. Сега добави още 1000. Сега добави 30. Добави още 1000. Сега още 20. Добави още 1000. И още 10. Какъв е крайният резултат?

  На един и същи рафт в кабинета на един академик имало 2 две книги една до друга. Едната била 230 страници, а другата - 325. Колко страници има сред първата страница на първата книга и последната страница на втората книга?

В зората на киното един американски киносалон почнал да губи пари. Зрителите се ядосвали на дамите, които отказвали да смъкват шапките си в залата и по този метод закривали екрана. Кое е най-евтиното и дейно позволение на този проблем?

Верни отговори:

 

Получи ли 5000? Верният отговор в действителност е 4100.

Между тези страници се намират само кориците на тези две книги.

На входа на киното сложили надпис: „ Молим най-учтиво всички дами да смъкват шапките си по време на кино лентата. Това предписание не важи за възрастните дами “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР