Време е да се вслушаме в лекарите. Това заяви в

...
Време е да се вслушаме в лекарите. Това заяви в
Коментари Харесай

Рашидов: Държавата не се състои от театри и ресторанти

Време е да се вслушаме в лекарите. Това съобщи в студиото на " Денят стартира " с Георги Любенов ръководителят на комисията по просвета и медии в Народно събрание и някогашен министър на културата Вежди Рашидов.

" Кой е подготвен в света за пандемията, за какво го подлагат на критика Борисов? Ние сме странни хора. Първи предприехме някакви ограничения. Премиерът направи всичко допустимо. ", съобщи Рашидов.

" Или сме късогледи, или сме просто проклети. Навсякъде стопанската система е блокирана, бюджетите на всички места не са такива, каквито бяха ", сподели той. " Проблемът не е дали е подготвена страната, а дали хората са подготвени да схванат, че има тежък проблем ", добави той.

" Хората по митингите, които са без маска, убиват всеки ден. Така ще го кажа, както и да прозвучи ", сподели Рашидов.

" Съпругата ми е 30 години доктор в " Пирогов ", аз знам какво ѝ е. Всеки ден не виждаме, че лекари са в рискова обстановка и се разболяват. Няма кой да лекува, по тази причина и брачната половинка ми, вместо да си вземе почивен ден, когато би трябвало, отива на работа, просто тъй като няма кой ", изясни Рашидов.

" Генерал Мутафчийски ни предизвести по какъв начин да живеем, с цел да оцелеем, ние му се подиграхме и той се прибра, несъмнено, обиди се. И аз бих се обидил. "

Бившият министър разяснява и рецесията в връзките на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

" Радев ми е градски - аз нямам нищо персонално към него, а Бойко Борисов е човек, с който съм работил и безпределно доста оценявам ", изрично съобщи Рашидов.

" Това, което се случва, е като в детска градина - двама огромни мъже, генерали, се дърлят. Трябва да създадат крачка пред народа, който е затворен по домовете, магазините не работят, пазарът на стопанската система не работи ", сподели той.

" Премиерът и президентът са актьори. Животът и политиката са огромна сцена. Те обаче са огромни мъже и би трябвало да намерят път един към различен. Готов съм да бъда медиатор. Държавата има потребност от такова умно държание, мъжко държание. Не недооценявам нито единият, нито другият ", добави Рашидов.

" Държавата не се състои от театри и заведения за хранене. В момента може и да умрем - на кантар сме ", акцентира Рашидов. " Разбирам, че всички специалности са зле "

Рашидов разяснява и предлагането на сегашния културен министър всеки клиент да минава през бърз тест, преди да влезе на театрално зрелище.

" Ами по-късно може и за лумбаго да ги забележим... Защо да не създадем и аптеки пред театрите ", не скри рецензиите си той.

" Аз моля да има схващане - затваряме заведения за хранене, читалища, библиотеки, заводи.... Не съм срещу нищо, само че това е проклето време, чумаво - изтребва ни един по един, а ние не виждаме... И аз по този начин смятах, до момента в който не ме удари ракът. Мислех, че ще ме подмине, само че ето - удари ме на 60 години. ", показа Рашидов.

Вежди Рашидов заяви още, че в новия бюджет ще бъдат отпуснати 11 милиона лв. за Българска национална телевизия при над 40 милиона недостиг.

Не може да закрием Българска национална телевизия. Доколкото аз виждам и чувам, интелектуалците вземат решение кой да е закона, а ние не го вършим за тях, а за публичните медии, с цел да работят умерено, съобщи Рашидов по отношение на проектозакона за радио и телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР