Време е да преминем на следващото ниво в сладкарството -

...
Време е да преминем на следващото ниво в сладкарството -
Коментари Харесай

Торта с домашен марципан Варна

Време е да преминем на идващото равнище в сладкарството - към луксозните торти с домакински марципан

Необходими Продукти

● блатове - 4 бр. подготвени, за торта /2 ванилови и 2 с какао/

за крема


● прясно мляко - 1 л
● яйца - 4 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● брашно - 8 с.л.
● ванилия - 1 капсула
● масло - 125 г краве
● конфитюр - 1 к.ч. сладко от вишни

за марципан Варна


● масло - 70 г краве
● вода - 150 мл
● брашно - 150 г
● ванилия - 1 прахче
● пудра захар - 500 г
● нишесте - 1 с.л. натурално

Начин на подготвяне

За да извършите крема, първо разбийте с миксер яйцата и прибавете 8 с.л. брашно с малко прясно мляко. Останалото мляко сложете на огъня да се сгорещи със захарта и разбъркайте, до момента в който тя се разтопи.

Прибавете яйцата с брашното и при непрестанно бъркане, сгъстете, а най-после пуснете маслото и ванилията. Разбъркайте и оставете крема да се охлади.

Сглобете тортата, редувайки блатовете и крем, като завършите с тъничък пласт крем. Между всеки блат върху крема сложете цели вишни от сладко.

За да извършите захарно тесто, така наречения марципан Варна, сложете тенджерка на огъня със 150 мл. вода да загрее. Прибавете 70 грама краве масло и като кипне, сипете едновременно 150 г брашно.

Бъркайте, до момента в който сместа стартира да се отлепва от стените на съда и получите топка тесто. Прибавете една ванилия. Оставете на плот да изстине, а по-късно омесете с двойно пресята пудра захар - към 500 г, като я обирате последователно.

Трябва да получите гладка и мека моделираща захарна маса. Поръсете върху плота тънко нишесте и разточете марципана на тъничък чаршаф, пълен към 3 мм.

Облечете тортата със захарния чаршаф, като деликатно го придвижите с точилката. От същото захарно тесто можете да извършите фини дребни розички.

Всъщност украсата може да бъде по ваш избор. Защо не с четка и боички!? Нарисувах жена, изпълняваща фламенко. Нарисувах я в алено и черно.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР