Вредата от алкохола за организма е безусловна, но ако човек

...
Вредата от алкохола за организма е безусловна, но ако човек
Коментари Харесай

Психиатър съветва как да намалим вредата от консумацията на алкохол

Вредата от алкохола за организма е безусловна, само че в случай че човек все пак го е консумирал, тогава породената щета може да бъде понижена до известна степен. Как да извършите това, поучава Алексей Казанцев, психиатър-нарколог, в изявление пред радио " Спутник ", написа БГНЕС.
Той поучава след пиянство на всевъзможен тип алкохол, след една чаша или даже една глътка, да отпиете глътка друга течност . „ Това е належащо, защото алкохолът нарушава водно-електролитния баланс в организма, има мощно дехидратиращ резултат и изхвърля калий, натрий, магнезий и калций от тялото ви “, изясни Алексей Казанцев. Наркологът разясни, че алкохолът не би трябвало да се смесва никога със със сладки газирани питиета – това усилва интоксикацията, удължава я и предизвиква главоболие. Лекарят предлага да преглъщате концентратите с най-обикновена вода или да добавяте към алкохолните питиета лед.
 Страничните резултати от алкохола, за които даже не подозирате Страничните резултати от алкохола, за които даже не подозирате
Злоупотребата с алкохол се свързва освен с типичните за махмурлука недоволства, само че и с още куп неприятни последици за здравето в дъл...
" Дори не е нужно да пиете по едно и също време вода - прибавете лед към напитката , както вършат американците. Те понижават концентрацията на мощен алкохол заради огромното количество лед ", изясни Казанцев. И, несъмнено, най-ефективният метод да се отървете от нездравословното влияние на е по принцип да се откажете от потреблението му, заключи наркологът.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР