Връзката ви не върви повече и мислите да я прекратите?

...
Връзката ви не върви повече и мислите да я прекратите?
Коментари Харесай

6 причини да оставаме в токсични връзки

Връзката ви не върви повече и мислите да я прекратите? Понякога нещата не стоят толкоз просто и решенията не се взимат по този начин елементарно. Много хора не престават да стоят във връзки, от които освен нямат потребност, само че и се усещат потиснати и несъмнено нещастни. Факторите и аргументите да продължаваме да стоим в токсични връзки могат да са доста. Ето някои от най-често срещаните.

Бягаме от самотата

Една от вероятните аргументи да продължаваме да стоим в мъчителна токсична връзка е свикването с нея и събитията, които ни вършат нещастни, което обаче е част от зоната ни на комфорт. Страхът от самотата в някои случаи взима превес и ни кара да се помиряваме с това, което имаме сега, страхувайки се да опитаме да сме още веднъж щастливи, даже и сами.

Ниско самочувствие

Ако страдаме от ниска самокритика, вероятността да си имаме вяра, че можем да се оправим сами и сами да търсим щастието си с различен човек, е по-малка. Хората, страдащи от ниско самочувствие, са склонни да се помиряват с по-малко от това, което заслужават и избират да стоят в токсичната си връзка.

Зависимост

Зависимостта от колегата е тип пристрастяване, което е особено за връзки, в които единият сътрудник има ниска самокритика, а другият е преобладаващ, контролиращ. Зависимият сътрудник е прочувствено и душевен подвластен от половинката си, което се дължи на вътрешни неосъществени потребности. Хората от този вид подценяват личните си усеща, хрумвания, мисли и потребности в името на колегата.

Комфорт в зоната на познатото и боязън от непознатото

Някои хора не престават да търпят токсичното отношение на сътрудниците си към тях, тъй като се опасяват от непознатото, от това, което ги чака с различен човек. Не могат да си показват по какъв начин ще стартират всичко изначало. Предпочитат удобството на познатото зло и са склонни да го търпят задълго.

Страх от отменяне и неуспех

Неминуемо се появява и въпросът за това дали една последваща връзка би била по-успешна от токсичната. Лошият опит кара човек да се бои от това да не бъде отритнат, да не би да попадне на още по-токсичен сътрудник от сегашния. Страхът от отменяне и компликациите в откриването на нова обич при някои хора е огромен и ги възпира от опитите в търсенето на щастието.

Влагане на време и сила

Новата връзка допуска инвестиция на доста повече сила и обособяване на време за задълбочаване на връзките. Хората, склонни да търпят токсична връзка в някои случаи се опасяват точно от този нов старт и всички съпътстващи го старания./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР