Вратарят Павел Француж се превърна в герой за отбора на

...
Вратарят Павел Француж се превърна в герой за отбора на
Коментари Харесай

Хокеистите на Чехия елиминираха САЩ след дузпи

Вратарят Павел Француж се трансформира в воин за тима на Чехия, откакто отрази всичките пет наказателни удара към вратата си и оказа помощ на чехите да победят Съединени американски щати с 3:2 след осъществяване на дузпи (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0). Така чехите станаха първият тим при мъжете, който се класира за полуфиналите в шампионата по хокей на лед на олимпиадата в Пьончан, а за място на финала те ще спорят с спечелилия от срещата сред Норвегия и Олимпийските спортисти от Русия.

Срещата в хокейния център в Ганнън бе извънредно равностойна още през цялото време, въпреки че американците откриха резултата относително рано. Още в седмата минута Райън Донато се възползва от подаване на Трой Тери и вкара шайбата в мрежата на противника. Чехия обаче отговори девет минути по-късно, когато Ян Ковар откри Ян Колар и той изравни.

В 29-ата минута на мача Чехия реализира цялостен поврат посредством Томас Кундратек, само че 129 секунди по-късно отборът на Съединени американски щати изравни посредством Джим Слейтър, макар че в този миг янките бяха с човек по-малко на леда. Това обаче се оказа последният гол в постоянното време, а даже и в 10-минутното продължение ново попадение не падна, което наложи осъществяването на дузпи. При тях Петър Кукал вкара единственото попадение за чешкия отбор, а Француж избави всички изстрели на американците към вратата си.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР