Вратарят на националния отбор на Германия по футбол Мануел Нойер

...
Вратарят на националния отбор на Германия по футбол Мануел Нойер
Коментари Харесай

Мануел Нойер няма гарантирано титулярно място в националния отбор

Вратарят на националния тим на Германия по футбол Мануел Нойер няма никаква гаранция, че ще бъде №1 след възобновяване си от травма. Това разгласи селекционерът на отбора Ханзи Флик пред списание " Кикер ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Пожелавам си на мен, както и на цяла футболна Германия, Мануел Нойер да се завърне подобен, какъвто го познаваме всички ", сподели треньорът в изявлението.

" Що се отнася до тима, би трябвало да се каже, че Марк-Андре тер Щеген е безукорен в Барселона, с нас също направи положителни неща ", добави Флик, като сложи под огромна въпросителна кой е първия избор за вратар.

Вратарят на Байерн Мюнхен Нойер контузи тежко дясното си коляно, като получи фрактура на ски при започване на декември. 37-годишният футболист се надяваше да бъде изцяло възобновен за старта на подготовката на баварския клуб в средата на юли, само че той към момента тренира настрана и не беше част от състава за турнето в Азия.

Германският тим е в рецесия от отпадането си още в първия кръг на Световното състезание в Катар в края на 2022 година. Страната е хазаин на Европейското състезание през 2024 година, като завоюва квота за присъединяване и 15 месеца играе единствено другарски мачове.

През март и юни Маншафта завоюва единствено една победа против скромния тим на Перу (2:0), измъкна тъждество в последната минута против Украйна (3:3) и позволи загуби от Белгия (2:3), Колумбия (0:2) и Полша (0:1).

" Като хазаин не можем просто да кажем: " Искаме да излезем от групите ". Нямам предпочитание да изгубвам мачове, желая единствено да спечелвам ", сподели още Флик.

Отборът на Германия ще изиграе два другарски мача през септември - против Япония (9 септември във Волфсбург) и против Франция (12 септември в Дортмунд).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР