Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов се завърна в България, след

...
Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов се завърна в България, след
Коментари Харесай

Владо Стоянов: Надявам се да се завърна на терена напролет

Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов се завърна в България, откакто дълго време се възстановяваше в Барселона от травмата, която го извади отвън игра при започване на годината. Стражът на "орлите " скъса пателарно сухожилие на левия крайник по време на подготовка с националния тим преди семейството на Холандия през март (2:0), а по-късно се наложи и интервенция. Вратарят на разградчани даде обстойно итнервю изявление пред уеб страницата на клуба, в което разкри детайлности за травмата си, а също по този начин разяснява и протичащото се в Разград.

Владо Стоянов: Судува не е инцидентен тим, само че Лудогорец ще се оправи

„ Прибрах се в България, откакто към три месеца прекарах в Барселона. Здравословното ми положение на този стадий е положително. Това, което споделят докторите е, че вървим в вярната посока. Не мога да дам никакви периоди по кое време ще се завърна в игра, защото и самите лекари не са ми показали такива. Надявам се да се завърна допустимо най-скоро на терена, в случай че има опция още напролет да стартира да упражнявам ще бъде много добре”, сподели Стоянов.

„ Гледах безусловно всички мачове на Лудогорец. Не е прелестно да стоиш в профил, само че стисках палци и се надявах да влязат в Шампионската лига, само че и Лига Европа е огромен триумф за отбора. Смятам, че момчетата се вложиха на 100% във всички мачове”, добави стражът на разградчани.

Дяков: Посвещавам успеха на Владо Стоянов

„ Още като стана травмата, знаех, че ще бъде по-сериозно и ще отнеме по-дълго време да се възстановя. Получиха се затруднения и в случай че ги нямаше тях може би щях да се завърна по-рано на терена. Пристигайки в Испания лекарите бяха доста обезпокоени, само че видях, че са експерти и знаят какво вършат. Аз по принцип виждам положително на нещата и се настроих за много работа, самообладание, с цел да съумея да се върна по-бързо”, изясни Владо Стоянов.

„ Тази контузия е в резултат на огромно претоварване през годините. Още преди този момент имах проблеми с колената, постановяваше се слагане на инжекции. Комплексно е, само че би трябвало да виждам напред. Може би това е най-тежкият миг в моята кариера, уповавам се да се върна два пъти по-силен”, призна българският национал.

„ С Ренан имах опция да работя. Хорхе Брун го гледах единствено по малкия екран. Щом са привлечени в тима, значи имат нужните качества. По това, което виждам и ротациите, които се вършат, съгласно мен треньорите са решили, че и двамата са равностойни и им са дава идентичен късмет за изява. Пожелавам им да са здрави, да имат шанс и да си правят работата, както досега”, разяснява Стоянов.

Владо Стоянов: Много хора пробват да ме отпишат

„ Първото ни присъединяване в Лига Европа през 2014 година бе много по-различно. Съперниците ни подцениха, даже минавахме за новобранец в групата, само че видяхте какво се получи. Завършихме първи, без загуба, до момента в който в този момент е друго. В Европа към този момент знаят за Лудогорец. Участвахме два пъти в Шампионската лига. Ще бъде доста по-трудно. Истанбул Башакшехир, Хофенхайм и Брага са класни отбори. В групата няма изявен любимец. Съперниците ни са корави тимове, добре готови тактически”, сподели още 30-годишният пазач.

„ Работил съм с Димитър Димитров. Познавам, както него, по този начин и хората от неговия щаб, тъй че това не е нещо ново за мен. Щом управлението е решило, че Херо е индивидът за Лудогорец, значи той би трябвало да е. Той потвърди през годините, че е доста добър треньор. Доказа се и в чужбина. Смятам, че с вижданията, които има и с опита си, ще помогне на отбора. Лудогорец е извънредно сложен тим за работа, защото има доста чужденци от разнообразни страни, които са с друг нрав, с друго мислене и е доста мъчно за един треньор да откри общ език с всеки един от тях. Отделно всеки един футболист в Лудогорец има справедливо самочувствие поради това, което е показвал на терена. Наистина е доста мъчно за всеки един треньор да откри баланс и точни метод към всеки един футболист, с цел да може той да даде 100% от опциите си. Смятам, че Херо ще успее да се оправи с това предизвикателство и да извлече максимума от футболистите и да донесе доста триумфи за отбора”, разяснява той.

Владо Стоянов се появи на "Лудогорец Арена "

„ Забелязвам една нова вълна от някогашни вратари, които са прекратили с футбола преди 4/5 години и сега са треньори. Смятам, че точно тези хора са в крайник с времето и вкарват нови неща, които се вършат „ белите” страна – Германия, Италия. Имам директни наблюдения върху Дани Наумов и момчето несъмнено има ужасно доста качества и се надявам да развие капацитета си, защото има късмет да играе огромен футбол. Излизат млади момчета, уповавам се да пристигна нещо изпод, защото ние остаряваме”, добави вратарят на „ орлите”.

„ Като се изтегли групата за Мондиала, всички отписаха България. Вече приказваме за класиране на бараж. Това значи, че тимът се е показал добре. Естествено постоянно може и по-добре, само че предвид на групата, която изтеглихме и отборите против които се изправихме, считам, че тимът се показа добре. Дали имаме опция да бием Франция? Във футбола е потвърдено, че няма невъзможни неща”, приключи Стоянов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР