Връщат обратно в България обвинения за убийството в Цалапица. Рангел

...
Връщат обратно в България обвинения за убийството в Цалапица. Рангел
Коментари Харесай

Връщат обратно в България обвинения за убийството в Цалапица

Връщат назад в България обвинявания за убийството в Цалапица. Рангел Бизюрев, упрекнат за убийството на 24-годишния Димитър Миленов от Цалапица, би трябвало да бъде върнат през днешния ден у нас. Той беше арестуван в Дания, като проверяващите откриха, че дни след убийството мъжът е избягал от страната.
Първоначално мъжът се е укривал в Германия. Веднага след кацането му у нас, Бизюрев ще бъде конвоиран в следствения арест, а на следващия ден ще бъде отведен в Пловдив. Магистратите там би трябвало първо да решат дали да го задържат за непрекъснато в ареста.

 

SafeNews напомня, че решението в Дания е доста чакано от нас ”, сподели майката на убития Димитър – Атанаска Бакалова. Тя е оптимист, че екстрадицията в действителност може да се случи до 10 дни.
Бакалова е безапелационна, че връщането на Бизюрев и неговите показания ще преобърнат делото и ще трансформират обвиняванията против близнаците, които са обвинени за присъединяване в убийството.
„ Смятаме, че има още забъркани в това безчовечие. Ще се появят и други участници в убийството на Митко, които мълчат на този стадий. Само Бизюрев може да каже обективната истина. Искаме да разберем какво се е случило във въпросната вечер и за какво Митко беше погубен ”, споделя майката.
Тя сподели още, че постоянно вижда колата на отстранения началник на „ Криминална полиция “ в Стамболийски Дамян Капов пред Районното и пита какво прави той там и за какво той явно е върнат на работа. Процедурата по дисциплинарното произвеждане против него обаче към момента не е завършила.
„ Има правила и процедури. В устрема си да разкрием виновниците, не би трябвало да нарушаваме разпоредбите. Има периоди за дисциплинарните инспекции, по отношение на Капов е формирана такава ”, съобщи пред публицисти основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.
Той уточни, че отстраняването в такива случаи е за един, два или три месеца, до момента в който инспекциите нормално лишават до 6 месеца.

 

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР