Връщат на работа скандалния шеф на отдел „Физическа защита” в

...
Връщат на работа скандалния шеф на отдел „Физическа защита” в
Коментари Харесай

Проговори върнатият на работа скандален шеф на АЕЦ "Козлодуй", който плаши и руга полицаи

Връщат на работа скандалния началник на отдел „ Физическа защита” в АЕЦ „ Козлодуй” Пешко Караджов. Той бе уволнен по предписание на премиера Бойко Борисов след публикуван в обществената мрежа видеозапис. На него се чува по какъв начин Караджов ругае и заплашва с уволняване служител на реда.

Според Районния съд в Козлодуй Караджов към този момент е бил осъден един път за непристойното си държание със забележка, а когато го уволнили, не му поискали документално пояснение, както е по закон.

Освен че връща на работа Пешко Караджов, съдът в Козлодуй постановява да му бъде изплатено обезщетение в размер на близо 16 хиляди лв.. Сумата е равна на три негови месечни брутни хонорари.

Пешко Караджов отхвърли среща с екипа на bTV. По телефона съобщи, че е удовлетворен от правосъдното решение и че е бил записан преднамерено. Той се закани да търси отговорност на някогашния полицейски началник към централата Аспарух Максимов, както и на неговия зависещ Цецо Благоев, популяризирал записа и малко по-късно изхвърлен от системата на Министерство на вътрешните работи.Днес министър председателят, по чиято повеля Караджов беше уволнен, съобщи, че не може да си разреши да разяснява правосъдно решение, тъй като незабавно ще последва реакция. Решението на съда не е дефинитивно и може да се апелира.

“За мен мога да кажа, че виновност имат чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които тогава прикриха и не приобщиха въпросния клип към настоящата инспекция. Aко е бил привързан, резултатите в този момент нямаше да бъдат такива”, уточни Цецо Благоев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР