Връщаме се към поръчковите убийства и престъпността от 90-те, когато

...
Връщаме се към поръчковите убийства и престъпността от 90-те, когато
Коментари Харесай

Иван Гешев: В България властва законът на джунглата. Държавата е болна

Връщаме се към поръчковите убийства и престъпността от 90-те, когато основен секретар беше Бойко Борисов. Това е сигнал и синдром, че страната е болна, а правоохранителните органи и правосъдната система не работят.

Това сподели пред БНР някогашният основен прокурор Иван Гешев и водач на гражданското съдружие " Справедливост за България ".

" В България се занимаваме с жертвата, а не с убийството. В България господства законът на джунглата ", съобщи Гешев и позволи, че това се прави " за да се отклони вниманието от настоящите проблеми на страната ".

" Когато няма страна, има вакуум. Функциите стартират да изземват разнообразни организации ", счита той. Възстановява се престъпността от зората на 90-те, безапелационен е някогашният основен прокурор. По думите му, " в случай че не си върнем страната, никой не е в сигурност ".

" Прокуратурата за мен е затворена страница. Прокуратурата не съществува към този момент - извършва всичко, което споделят политиците ", съобщи той в предаването " Политически НЕкоректно ".

Иван Гешев изрече косвено съмнение, че Бойко Борисов може да стои зад опита за атентат против него и назова водача на ГЕРБ " воденичен камък върху България ". Гешев оспори тезата за заплашване, като акцентира, че взривното вещество, употребявано против автомобила му, " може да срути постройка ". Тъй като се съмнява в нашите проверяващи органи, той разчита на Европол и на ФБР.

Т. нар. партии са се трансформирали в търговски сдружения, отпред на които стоят не водачи, а алчни ръководители, разяснява Гешев, който вижда решение в това " да бъде изметена тази партийна система ".

" В момента който за нищо не става, пораства нагоре в системата. (...) Изнасят си парите, копаят ги - по този начин съм чувал. (...) Че са крадци - крадци са. Че са отпадък - отпадък са. Аз го споделих и те ме отстраниха и се разпознаха. Крадци са, крадат, разпределят си парите - дали с публични поръчки, дали през бюджета: 11 милиарда преди Нова година изчезнаха в момент. (...) Никой не може да се пребори с корупцията, когато корупцията е държавна политика. "

" Сега всички са в бардака на властта ", изрече своята позиция Иван Гешев, базирайки се на думите на Христо Иванов от 2021 година за Бойко Борисов като за " най-хубавия сводник в бардака на властта ".

Съсипаха профилираното правораздаване, тъй като се уплашиха от него, добави екс основният прокурор. Според него войната с прокуратурата е почнала, тъй като тя е станала мощна, почнала е да работи " и да притегля политици, богати хора ", а " сега прокуратурата е унищожена ".

" Всичките желаеха да си спасят парите - да махнат този основен прокурор, да съсипят профилираната прокуратура. "

" Всички могат да се приберат, тъй като страна не съществува ", сподели някогашният основен прокурор, запитан за аргументите за прибирането на Васил Божков.

" Делян Пеевски е задоволително образован да овладее и да менажира цялата обстановка в Народното събрание ", уточни още Гешев. По думите му, три години идеологията на Политическа партия и Демократична България е била за " неприятния Гешев ", а " в този момент живеем ли по-добре? "

" Българската политика е търговия. Осребряване на властта. Те сътвориха у нас, жителите, заучена беззащитност. Въведоха в това положение българските жители, с цел да си мислят, че всичко е безнадеждно и да ни пускат електрошока ", акцентира в умозаключение някогашният основен прокурор.

" Като се сетите за евроатлантизъм, защо се сещате - за бежанци, за джендъри, за неправилна политика, за ограничавания? Аз за това се сещам. Тази Европа не е Европа на 2006 година. (...) Промяната ще пристигна оттова натука, а не отсам натам. Тази вълна, който идва, вследствие на това, в което се трансформира Еврокомисията и Европарламентът, изобщо Европа - те го назовават консервативни, извънредно десни, популисти, това са етикети, а същинският етикет е обикновено и ненормално. Онова, което виждаме, е ненормално. Всичко друго, което ни връща към нормалността, е това, което те се пробват да етикетират по избран метод. Истината е, че оттова ще пристигна смяната. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР