Връщам времето назад, когато до Бургас нямаше магистрала и тогава

...
Връщам времето назад, когато до Бургас нямаше магистрала и тогава
Коментари Харесай

Бойко Борисов в Бургас: Ултиматумите ще увиснат във въздуха, ако имаме добри резултати на изборите

„ Връщам времето обратно, когато до Бургас нямаше автомагистрала и тогава направихме Автомагистрала " Тракия ". След това помня какъв беше входът на Бургас, направихме го. Имаше километрични опашки на „ Меден рудник “, направихме „ Околовръстното шосе “. Построихме фантастично оборудване до Слънчев бряг. След това се оказа, че град като Бургас няма спортна зала. Захванахме се и стана най-голямата в България, само че даже не ме поканиха на откриването. Ние сме създали всичко това. “

Това съобщи пред симпатизанти в Бургас водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. И попита:

„ За последните 3 години някъде да сте видели нещо да се прави? Освен лозунги " Да живее България " и " За България ". Напоследък лозунгите обаче се трансформираха и станаха " За Лукойл "

Той напомни, че последното му държавно управление е давало „ по 1 милиарда за саниране, в Бургас има направени над 200 блока “.

„ 100% помощ от страната за по-скъпи, енергоефективни и красиви жилища. Колко санирани блокове има за последните 3 години – нула! С тези с нулата в този момент се надпреварваме. Направихме кула за морско наблюдаване, Морска градина, болница, университети, учебни заведения. Какво не направихме за този град, с цел да се гласоподава за някой различен “, добави Борисов.

И попита:

„ С кого се съревноваваме? Мога да стигна до Созопол, Царево, Поморие, Несебър, Слънчев бряг. Спомням си какво се изсипваше в морето и дадохме стотици милиони за пречиствателни станции, с цел да е чисто. Оттогава-досега чухте ли нещо някъде да се направи? Сега при крива плочка настъпва медийна нервност. Искам за 3 години да фотографирам и аз нещо, направено от тях, с цел да видя по какъв начин се прави. “

Лидерът на ГЕРБ напомни, че транспортният министър Георги Гвоздейков е споделил, че „ няма потенциал да вземат участие по европейските стратегии и по тази причина фондовете ни са спрени “.

„ По времето на ГЕРБ всички европейски фондове работеха и в никакъв случай не са спирани. Колегите са много нервни, може би тъй като хората ги питат за тези няколко години кои планове са стартирани - чухме за „ Джеймкорп “, фабрики за коли, къде са да ги забележим “, добави Борисов.

„ Истински се надявам сътрудниците ни да размислят и на следващия ден да отхвърлим ветото на президента и във вторник Законът за енергетиката да може да се обнародва в Държавен вестник, с цел да почне да се полза колосалната свръхпечалба, която генерира " Лукойл ", и това да се връща в бюджета “, сподели още той.

И посочи, че сега бензинът е 3.30 лв., а има дерогация, което значи, че има изключение единствено за България от Европейски Съюз и от глобения съветски нефт да се създават евтини горива за нас.

„ Цената на уралския петрол е идентична, единствено че цените на горивата не падат. Това е свръхпечалба и единственото, което ние желаеме, е тя да се таксува и налозите да се платят “, бе безапелационен Борисов.

И попита:

„ Помните ли какво говореха за Балкански поток? Сега, когато схванаха какъв брой далновидно сме мислели, че България не може да бъде заобиколена, поставят такса по 20 лв. на мегаватчас. Това прави 3 милиарда на година, колкото коства целият план. 75 години е животът на тръбите и компресорите. Тази година излизаме на облага, и 72 години българският народ ще получи от " неприятния Бойко " над 230 милиарда лв. облага. Кажете ми някой, който е направил в България държавно дружество, което да носи на година 3 милиарда облага в бюджета?  За страдание нашите герои стават герои, когато умрат. Приживе не им се радваме. “

„ Дано ни чакат по-добри времена, само че като виждам цифрите... В момента сме с 5 милиарден недостиг, ще се взима нов заем от 5 милиарда, изхарчени са задатъците по ПВУ за пенсии и заплати, с цел да сме популисти и да изглеждаме добре. Ще би трябвало да връщаме пари от бюджета, само че тогава той ще е с над 10-12 милиарда недостиг. Асен Василев фактически би трябвало да е вълшебник, с цел да се оправи със задачата, която има. Затова е нужно да има държавно управление “, изясни някогашният министър председател.

Той добави, че на фона на това, че целият свят е в тежка обстановка, че има война в Русия и Украйна, в Израел и Палестина, в никакъв случай не сме били по-близо до световен боен спор.

„ Президентът е върнал закона за газа в Конституционен съд, Асен Василев го е нарекъл " позор ", страната още веднъж е разграничена. От една страна президентската институция, въпреки това - кабинетът, от трета - ние, от четвърта - опозицията, от пета - олигархията. А на Народното събрание от горната страна написа " Съединението прави силата ", добави Борисов.

Според него „ сега всички нервничат, всички заплашват и слагат ултиматуми, споделят, че няма да има ротация “.

„ Хубаво, като няма да има - няма да има държавно управление! Като желаете - няма. Насила никой не ви кара. Трийсет и няколко депутата слагат ултиматуми. Може да има по-добър излаз, всяка партия дава отговор за себе си. Ние не можем до безспир да слушаме ултиматуми. Станахме първи на изборите, съгласихме се за втория мандат, съгласихме се и Денков да е министър председател първи, съгласихме се на ротация. Сега чуваме “няма да има, ние ще споделяме ". Добре, да забележим. Понеже те непрестанно приказват за " посолствата ", дали в една такава геостратегическа обстановка ще се огледа добре на  партии, които слагат ултиматуми, в случай, че сега има ясно изразено евроатлантическо болшинство “, бе безапелационен водачът на ГЕРБ.

А за край добави:

„ Оптимизъм ще има, в случай че резултатите ни са по-добри на изборите. Тогава ултиматумите ще увиснат във въздуха. Зависи единствено от народа, другояче ще си превърнете градовете и общинските препоръки в това, на което наподобява страната.  Силен празник е днес-Димитровден, цветущ да ни е и нека ни дадете мощ да се оправим. Благодаря и на нашите кметове, които работеха толкоз добре и съзнателно. Бог с нас! “



КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР