Връща ли се лятото?Валежите спират от неделя, лятото се връща

...
Връща ли се лятото?Валежите спират от неделя, лятото се връща
Коментари Харесай

Кога спират дъждовете?


Връща ли се лятото?

Валежите стопират от неделя, лятото се връща идната седмица.

Валежите и есенното време ще продължат до края на работната седмица. И в четвъртък времето ще бъде облачно и дъждовно под въздействие на циклона „ Нефели ”, предава Нова.

Сутринта в четвъртък краткотрайно преваляванията ще стопират, само че следобяд още веднъж ще стартират, като се чака да бъдат интензивни съвсем в цялата страна. Оранжев код е разгласен за 27 области в страната, като количеството на преваляванията се чака да бъде сред 30 и 50 л/кв.м. Гръмотевични стихии пък се чакат в Централна и Източна България. Има заплаха от наводнения. През нощта против петък преваляванията ще продължат и ще бъдат по-обилни в Северозападна България. Ще остане много хладно за края на юни.

В петък още веднъж ще има валежи от дъжд съвсем в цялата страна, температурите ще бъдат към 20 градуса. В събота температурите ще стартират едва да се покачват, само че още веднъж ще има превалявания и гръмотевични стихии най-вече в Централна и Източна България.

На 1 юли се чака преваляванията на всички места да спрат. Ще бъде слънчево и последователно ще се затопля. В понеделник ще бъде най-вече слънчево, без превалявания и с температури сред 22 и 26 градуса. От вторник нататък можем да кажем, че лятото ще стартира да се връща с цялостна мощ – във втория ден от идната седмица ще бъде слънчево и топло, с температури от 23 до 27 градуса. До края на идната седмица температурите ще бъдат с летни стойности, ще бъде слънчево и топло и не се чакат превалявания. 

Каква е прогнозата за вашия район може да видите  ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР