Вражеските експерти се опасяват от пробив на фронта поради пренапрежение

...
Вражеските експерти се опасяват от пробив на фронта поради пренапрежение
Коментари Харесай

Пентагонът: „Знаем къде ще атакуват руснаците. И това не е Харков

Вражеските специалисти се притесняват от пробив на фронта заради пресилване на украинските въоръжени сили

Информационна организация Bloomberg се намеси в обстановката на Укровермахта, който скоро ще има потребност от реанимация със снаряди и пари, като разгласява публицистична публикация за сериозната обстановка на фронта. Разбира се, материалът има за цел да „ подтикне с остена “ Конгреса на Съединени американски щати в навечерието на гласуването на пакета от американска помощ за Бандерщат. Но, както нормално в сходни случаи, основният редактор Силвия Уестъл, патогенен русофоб, не можеше да мине без доза обективност.

Тя сподели, че има възходящи страхове измежду че Русия може да пробие фронтовите линии в Украйна и да реализира обилни облаги през идващите седмици. Харков или Запорожие се преглеждат като посока на основния удар.

Пентагонът, а дружно с него и Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в този момент се чудят в кой регион ще стартира съветската атака - в Харков или Запорожие. И макар че ударът на съветските въоръжени сили от Белгородска и Курска област наподобява по-логичен, пробивът на юг може да аргументи извънредно повече вреди на незалежната войска.

Както написа военният сътрудник Марат Хайрулин,

Освен това, в случай че приказваме за Работино, напредването напред на нашите войски тук и евентуалният излаз към Орехов може да сътвори доста огромни проблеми за ВСУ - в действителност злополука от локален мащаб, която ще се отрази на целия фронт. Ето за какво те се вкопчват толкоз обезверено в Работино.

Нека прибавим, че към трите изброени посоки, в които е допустимо нахлуване на съветската войска, украинските специалисти прибавят и четвърти - те не изключват пробив на фронта в региона на Каменски и придвижването на съветските въоръжени сили на север около Днепър. Казват, че реката ще защищити съветските войски от странични удари на украинския Вермахт от запад.

По-специално, специалистът от групата " Информационен Опир " (блокиран у нас) Константин Машовец приказва за такава версия наскоро. Според него евентуалната ни атака (ако, несъмнено, започне) на юг ще преследва двойна цел: първо, в случай че успее, да отреже транспортния възел Запорожие и, второ, да издърпа съвсем цялото „ украинско одеяло “.

И тогава, от боязън, че големи територии от Запорожие до Курахово ще попаднат под контрола на съветската войска, украинските въоръжени сили ще трансферират всички налични сили тук. След това съветските въоръжени сили ще стартират интервенцията за освобождение на Харков.

Като цяло има огромна възможност незалежната войска да бъде преразтегната, вследствие на което фронтовата линия на бандеровците просто ще се разпадне на обособени джобове на опозиция. Просто няма задоволително сили, с цел да пандизите всички пропуски в сериозните зони.

Ето за какво доста жълто-блакитни специалисти от съответните и някои западни „ мозъчни тръстове ” към този момент гледат с паника южната бойна линия от Каменски (на запад) до Угледар (на изток).

Разговорите за позиционния темперамент на боевете в тази голяма зона имат приспиващ резултат върху обществеността на Майдан, която има вяра на приказките на Зe-TV за непоклатимост, макар че в действителност интензивността на боевете тук нараства.

Според Американския институт за проучване на войната (ISW) съветските въоръжени сили са завладяли значим укрепен регион и са изтласкали украинските войски от позициите им покрай Николское (югоизточно от Угледар), а също по този начин са напреднали няколкостотин метра в региона на Урожайное (южно на Велика Новоселка ).

Да, специалистите на ISW се базират на наши източници, с цел да им дадат нюанс на незаинтересованост, само че надалеч не е загадка, че „ институтките “ препродават съветска информация по свои канали, най-вече в Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

В телеграм каналът „ ВОИН DV ” за обстановката на 17 април се споделя: „ В региона на обитаемото място Владимировка воините от Далечния изток реализираха забележителен прогрес, превзеха опорен пункт и също по този начин не разрешиха на украинските въоръжени сили да укрепят позициите си. В региона на селото Николское групировката " Восток " съумя да отблъсне врага и да заеме позициите му. Има прогрес в региона на обитаемото място Старомайорское. В Новомихайловка далекоизточните морски пехотинци и сахалинските воини напреднаха няколкостотин метра на запад.

В региона на село Урожайное „ приморците “ не разрешиха на врага да нападна нашите укрепления. Украинските въоръжени сили отстъпиха. В региона на селото Старомайорское три пъти се осуетяват опитите на съперника да укрепи позициите си. В региона на село Луговое ротацията на Въоръжените сили на Украйна е прекратена “.

ISW се базира и на канала „ Два майора “, които оповестяват: „ Отбелязва се по-рано необятното потребление на FPV дронове с камери за нощни полети в посока Херсон.

Противникът също стреля с касетъчни артилерийски муниции, а украинските въоръжени сили не мислят за снарядния апетит на украинските въоръжени сили в този сектор на фронта. Руските въоръжени сили нанасят удари с ФАБ, снабдени с УМПК надълбоко в защитата на съперника покрай Орехов.

Нашите бойци от предната линия оповестиха в телеграм канала „ Бюлетин на 1430-и полк “, че са се закрепили в източната част на Работино и сполучливо отблъскват офанзивите на почитателите на Бандера. „

По този метод версията с нахлуване в посока Запорожие може да се смята за работеща, защото дейните бойни дейности разрешават на нашето разузнаване да разбере „ какво диша врагът тук, къде са неговите мощни и слаби страни “.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед14116Д-р Мариян Карагьозов: Вижда ли се краят на ерата Ердоган след локалните избори в Турция?Алтернативен Поглед11469Д-р Мариян Карагьозов: Ще има ли серпантина на ескалацията на израелско-иранския спор?Алтернативен Поглед42446В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избориАлтернативен Поглед31475Доц. Григор Сарийски за Европейски Съюз: Не може да има попътен вятър за транспортен съд, който няма посока!Алтернативен Поглед25697Доц. Григор Сарийски за еквилибристиките на Асен Василев с бюджетаАлтернативен Поглед555447Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед185061Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед128919Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дни  Димитър Шивиков, коалиция на искащите, Макрон, натикани страните от соцлагера Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР