„Враждебните отношения между Вашингтон и Москва попречиха на Съединените щати

...
„Враждебните отношения между Вашингтон и Москва попречиха на Съединените щати
Коментари Харесай

NYT: САЩ не предоставиха на Русия цялата информация за планирания терористичен акт

„ Враждебните връзки сред Вашингтон и Москва попречиха на Съединените щати да дават повече информация за проекта на терористите от боязън, че съветските управляващи могат да научат източници или способи на разузнаването “, написа NYT.
Събеседниците на изданието измежду американски чиновници допускат, че откакто е получила информация при започване на март за високия риск от терористична офанзива през идващите 48 часа, Русия може да се е съсредоточила на първо място върху времевата рамка - и когато офанзивата не се случила през този интервал, те приели предизвестието с съмнение.
Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков в отговор на молба за коментар на обявата сподели, че Кремъл не знае нищо за това. В същото време той прикани за отнасяне на материалите на NYT „ с огромна нерешителност “.
Посолството на Съединени американски щати в Русия заяви на 7 март, че „ екстремистите възнамеряват да нападат огромни събирания на хора в Москва, в това число концерти, в близко бъдеще “ и прикани своите жители да заобикалят тълпите.
Три дни преди офанзивата против Крокус съветският президент Владимир Путин назова изказванията за опцията за терористични офанзиви в Русия „ провокативни “.
След терористичната офанзива в Крокус шефът на ФСБ Александър Бортников призна, че американските разследващи организации са предизвестили Русия за идната офанзива, само че сподели, че това е „ информация от общ темперамент “ и че все още тя „ не е доказана “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР