Врачка-тарикатка успя да измами десетки, като си направи фалшива страница

...
Врачка-тарикатка успя да измами десетки, като си направи фалшива страница
Коментари Харесай

Врачка-менте измами десетки с фалшив профил

Врачка-тарикатка съумя да измами десетки, като си направи подправена страница във фейсбук. Мнимата врачка употребила името и фотографията на известна врачка в България без знанието й. Само за последните 6 месеца, хитрата 35-годишна варненка съумяла да припечели 120 000 лева от лъжливата скица.

До следствие против нея се стигнало откакто пловдивчани алармирали, че са станали жертва на мнимата гадателка. Те разказали, че били в невъзможност и търсели решения на разнообразни персонални въпроси благодарение на свръхестествени сили. Така пострадалите се свързали със страница в обществена мрежа с профилната фотография на известната врачка. На посочен телефон за връзка хората получавали съответните указания за авансово заплащане на услугите за повреждане на магия, гадаене и всевъзможни други " екстри ".

След като превеждали парите през съответна платежна институция обаче, контактът с тях незабавно прекъсвал. Впоследствие се оказало, че диалозите не били водени с гадателката, а фотографията й била сложена за илюзия. След акуратен разбор на събраната информация и професионалната работа в къс период, чиновниците влезнали в дирите на жителка на варненско село, на 35 години.

За последните шест месеца жертви на лъжливата й скица станали огромен брой хора от страната, от които общо взела близо 120 хиляди лв.. Най-малката сума, която й била изпращана, е 250 лв., а най-голямата - 10 хиляди лв..

С полицейска заповед измамничката е била задържана. По случая е формирано досъдебно произвеждане в отдел „ Икономическа полиция “. Уведомена е и Районната прокуратура.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР